Miley Cyrus onder vuur door mogelijk plagiaat in haar hit ‘Flowers’

Celebs door Maj

"I can buy myself flowers, write my name in the sand..." We kennen allemaal wel de mega hit Flowers van Miley Cyrus. Sinds vorig jaar zingen we de lyrics van begin tot eind mee en zetten we de radio een tikkeltje harder wanneer we dit nummer horen. Toch was er ook wat kritiek op het nummer, doordat de hit erg zou lijken op When I Was Your Man van Bruno Mars. Blijkbaar hadden alle oplettende fans gelijk, want Miley Cyrus is onlangs aangeklaagd voor plagiaat. Er zouden elementen uit de hit When I Was Your Man zijn gebruikt voor Flowers.

Miley Cyrus aangeklaagd voor plagiaat

Doordat er mogelijk elementen uit de hit When I Was Your Man van Bruno Mars zouden zijn verwerkt in het liedje Flowers van Miley Cyrus, is de Amerikaanse zangeres aangeklaagd voor plagiaat. De zaak is aangespannen door Josh Empson van Tempo Music Investments, doordat zij een deel van de auteursrechten van het nummer When I Was Your Man beheren. De melodie, baslijn, het refrein en opeenvolging van de coupletten zouden te veel op elkaar lijken. Bruno mars zou er zelf niets mee te maken hebben. Tempo Music Investments maakt duidelijk dat de hit van Miley niet geproduceerd had kunnen worden als When I Was Your Man er niet was geweest.

Het bedrijf Tempo Music Investments eist een schadevergoeding. Daarnaast willen ze dat Miley het nummer niet meer promoot. De zangeres heeft zelf nog niet gereageerd op de aanklacht.

Lees ook: Deze vrouw lijkt exact op Emma Watson. Hermione look-alike

De populaire hit Flowers

Flowers was in 2023 een mega populaire hit en won niet één, maar wel twee Grammy’s. Ze won een Grammy in de categorie 'Best pop solo performance" en ‘Record of the year’. Zo stond de hit in Nederland 10 weken op nummer 1. Het nummer was dan ook overal om je heen te horen: op de radio, in de supermarkt en zelfs in de sportschool.

Flowers is uitgebracht na de breuk tussen Miley en Liam Hemsworth. Zo zagen we verschillende hints naar haar ex Liam in de videoclip van Flowers. Het nummer gaat over onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en blij zijn met jezelf na een lastige relatie. De boodschap is dat je niet per se een relatie nodig hebt om gelukkig te zijn met jezelf. Wat de uitkomst van de rechtzaak ook is, Flowers is en blijft een razend populaire hit!

Lees ook: Deze nieuwe Gen Z marketing trend op TikTok is geniaal