Deze vrouw lijkt exact op Emma Watson. Hermione look-alike

Media door Juliët

Kari Whitmore, een 34-jarige vrouw uit Indianapolis, wordt voortdurend verward met Emma Watson. Je weet wel die beroemde Britse actrice die als Hermelien Griffel speelde in Harry Potter. Maar welke gelijkenissen hebben deze twee vrouwen dan precies?

 

Gelijkenis met Emma Watson

Kari was elf jaar oud toen ze opmerkelijke gelijkenissen ontdekte. Een paar meisejs noemden haar 'Hermelien', terwijl ze de eerste Harry Potter-film nog niet gezien had. Nieuwsgierig naar hun reactie, ging ze thuis op zoek naar wie Hermelien was. Ze kwam er toen achter dat het personage gespeeld wordt door Emma Watson. Vanaf dat moment ontstond er regelmatig verwarring, zowel op straat als op haar werk. "In mijn vorige baan vroegen mensen soms of ik geen films moest opnemen," zegt Kari. Ze heeft door de jaren heen verschillende opmerkingen gekregen van mensen die haar voor Emma aanzien. Inmiddels heeft Kari meer dan 700.000 volgers op TikTok en ook op Instagram wordt ze door veel mensen geprezen voor haar treffende gelijkenis met de actrice.

 

Cosplay

Kari omart haar gelijkenis met de actrice en is daarom ook regelmatig te vinden op conventies, gekleed als Hermelien in gewaden, met krullend haar en een toverstaf. Ze krijgt veel aandacht. Mensen vragen haar om foto's en soms zelfs om een knuffel. Een vrouw was zo enthousiast geweest, omdat Hermelien vroeger haar favoriete personage was. Kari heeft enkele keren gratis drankjes gekregen tijdens evenementen met een Harry Potter-thema. Dit simpelweg omdat mensen dachten dat zij de echte Emma Watson was. Volgers van Kari vinden de gelijkenis met Watson opmerkelijk. Zo schreef iemand in de comments: "Is dit Emma Watson die zichzelf cosplayt?!" Een ander iemand prees haar cosplay als de beste Hermelien die ze ooit hadden gezien.

 

Uniek

Kari voelt zich gevleid door de vergelijking met Emma Watson. Zij ziet het vooral als een compliment, omdat Emma een indrukwekkende carière heeft en ze vindt haar een cool persoon. Toch blijft Kari ondanks alles zichzelf als een uniek persoon. Ze geniet van de reacties van kinderen. Ze cosplayt voor hen en het maakt haar dag als ze ziet hoe blij ze worden als ze 'Hermelien' ontmoeten. Een soort superheld eigenlijk. Kari heeft al allerlei voordelen ervaren van haar gelijkenis met Emma Watson, maar toch benadrukt ze dat ze haar eigen persoon is. Ze kan begrijpen als mensen haar in eerste instantie als Emma aanzien. Het leven als lookalike heeft haar veel bijzondere momenten gebracht. Ze kan stiekem wel heel erg genieten van de reacties die ze ontvangt.