Zo maak je s’mores in je airfryer

Eten door Maya Luz

S'mores zijn de perfecte snack om te eten rond het kampvuur. Maar nu het herfst is, is kamperen misschien niet meer het beste idee. Gelukkig heeft TikTok overal een oplossing voor. Je kan namelijk ook gewoon s'mores maken in de airfryer.

Lees ook: Volgens TikTok moeten we hele komkommers eten: dit zijn de lekkerste recepten

S'mores uit de airfryer

Ben jij op zoek naar de perfecte snack om te maken voor je vrienden tijdens jullie volgende filmavondje? Dan zijn deze airfryer s'mores perfect. S'mores zijn populair in de Verenigde Staten en worden daar vaak gegeten als kampeersnack. De naam is een samentrekking van de woorden 'some more'. Je roostert dan een marshmellow in het kampvuur en deze plaats je vervolgens tussen twee Graham crackers met chocolade ertussen. Het originele recept is heel lekker, maar je kan er ook veel verschillende variaties mee maken. In Nederland kan het nog best lastig zijn om het recept op de authentieke manier te maken aangezien Graham crackers hier niet verkocht worden. Gelukkig is dit airfryer recept een hel goed alternatief. Het duurt namelijk maar een paar minuten om ze te namen, ze zijn leuk om te dippen en ze zijn natuurlijk ook harstikke lekker.

Dit heb je nodig (voor vier porties):

  • 200 gram chocolade, dit kan melk, puur of wit zijn maar je kan ook gaan voor een mix.
  • 100 gram Marshmellows
  • Een pakje granen biscuits

Zo maak je het:

  1.  Begin door de bodem van je airfryer te bedekken met bakpapier. We raden je aan om ook de zijkanten van je airfryer te bedekken. Marshmellows zijn namelijk ontzettend plakkerig, wat het lastig kan maken om de airfryer schoon te maken. Knip je bakpapier op maat zodat het niet uitsteekt. 
  2. Hak je chocolade fijn of breek het af in blokjes. Verdeel de chocolade over de bodem van je airfryer.
  3. Maak nu een laagje van marshmellows bovenop de chocolade. Mocht je aifryer diep genoeg zijn, dan kun je nu nog wat extra chocolade over de marshmellows doen.
  4. Bak het geheel op 200 graden Celsius voor ongeveer vijf minuten. Zorg ervoor dat de chocolade is gesmolten en dat de Marshmellows een beetje goudbruin zijn op de bovenkant.
  5. Serveer je s'mores met de granen biscuits en laat je gasten met de biscuits in de gebakken Marshmellows dippen. Pas op! Het is plakkerig, maar wel ontzettend lekker! Vermijd je de plakboel liever? Dan kun je de s'mores ook met een lepel eten. Verkruimel de koekjes dan over de Marshmellows voor het serveren.
@rukayah_ajil