Volgens TikTok moeten we hele komkommers eten: dit zijn de lekkerste recepten

Eten door Maya Luz

Als je de afgelopen weken op TikTok hebt gezeten dan heb je deze zin vast weleens gehoord: "sometimes you need to eat an entire cucumber." TikTokker Logan gaat viral met zijn creatieve komkommer recepten. Dit zijn onze favorieten.

Lees ook: Water met chiazaad: werkt deze TikTok hype echt?

Logan gaat viral met recepten op TikTok

Logan is al een tijdje een populaire TikTok creator als het op eten aankomt. Hij maakte voorheen vaak video's waarin hij zelf kimchi maakte of recepten deelde voor cold noodles. Tegenwoordig maakt hij recepten die om één specifiek ingrediënt dragen: komkommers. Hij snijdt een hele komkommer in dunne plakjes met een mandoline en doet ze in een tupperware bakje. Hier voegt hij vervolgens verschillende ingrediënten aantoe. Tot slot schud hij het geheel door elkaar. Het resultaat; een heerlijke en gezonde snack. De video's van Logan gaan de hele wereld over en veel mensen maken zijn recepten na. Wil jij het zelf ook een keer proberen? Geef dan vooral de volgende recepten een kans.

Eiersalade komkommer

Voor deze heerlijke eiersalade komkommer gebruikt Logan gekookte eieren, selderij, rode ui, kewpie mayo, zure room, paprikapoeder, citroensap en 'obviously' MSG. Deze komkommer salade is zeker een aanrader voor als je behoefte hebt aan een snack die je iets meer vult of wanneer je meer proteïne toe wil voegen aan deze heerlijke snack. Het resultaat is lekker romig en erg smaakvol.

@logagm

California roll komkommer

Sushi lovers opgelet! Deze komkommer salade is misschien wel een van Logan's beste creaties. Voor dit recept gebruikt hij immitatie krab, die je ook terug zou vinden in een California roll. Verder voegt hij avocado, kewpie mayo, roomkaas, sojasaus, sesamzaadjes en natuurlijk weer MSG toe. De roomkaas die Logan gebruikt is een geklopte roomkaas die in Nederland helaas niet verkocht wordt, maar als je het graag zelf wil maken dan kan dat! Mocht je je afvragen waar je aan MSG kunt komen, dit poedertje is te koop bij Aziatische supermarkten. Het geeft je salade een hele goede umami smaak. Deze komkommer salade is perfect voor wanneer je een craving hebt voor sushi.

@logagm

Zalm bagel komkommer

Tot slot hebben we het recept voor de lekkerste salade voor liefhebbers van zalm en roomkaas. Hiervoor gebruikt Logan bieslook roomkaas, gerookte zalm, rode ui, dille, kappertjes, MSG, avocado, zout en peper en Everything Bagel seasoning. Mocht je het lastig vinden om deze in de winkel te vinden, dan kun je ook voor sesamzaadjes gaan.

@logagm