Jan en Rianne uit Boer Zoekt Vrouw verwelkomen dochtertje

Media door Maya Luz

Jan en Rianne uit Boer Zoekt Vrouw kunnen hun geluk niet op! Ze zijn namelijk de trotse ouders geworden van een dochtertje. De nieuwe toevoeging aan het gezin is hun derde kindje, en ze kreeg pas in het ziekenhuis haar naam.

Lees ook: Oh! B&B Vol Liefde-Albert blijkt nog getrouwd met zijn ex

Jan en Rianne zijn opnieuw ouders geworden

Jan en Rianne uit Boer Zoekt Vrouw hebben goed nieuws! Het stel heeft namelijk een dochtertje mogen verwelkomen. Het kindje werd vier weken te vroeg geboren. Dit maakte de bevalling best even spannend, maar ondanks de vroege geboorte gaat het volgens het stel goed met de baby. Jan en Rianne vertelden aan KRO-NCRV dat hun kersverse dochtertje pas een naam kreeg na de geboorte. Ze hadden namelijk nog geen naam voor haar bedacht. Uiteindelijk hebben ze ervoor gekozen om hun nieuwste kindje Jinte te noemen.

“Het was zo lastig, want je wil wel dat de naam ook in het Deens goed uit te spreken is. Suus vonden we bijvoorbeeld ook heel leuk, maar dat spreek je hier meer uit als Soes. Uiteindelijk hebben we voor de naam Jinte gekozen. Een Friese naam, net als Siem en Melle.”

Volgens het stel ging de bevalling redelijk snel. “Jinte had ook nog vijf keer de navelstreng om haar nek, maar gelukkig is dat nooit levensbedreigend geweest. Ze drinkt goed, groeit goed, en ook met mij gaat het steeds beter.”

Verhuizen naar Denemarken

Dat de naam van het nieuwste kindje makkelijk uit te spreken is in het Deens is erg belangrijk voor Jan en Rianne. Ze hebben er namelijk voor gekozen om met het hele gezin te gaan emigreren. Ze hebben een melkveehouderij gekocht in het Scandinavische land. In het voorjaar van 2021 is het gezin verhuisd en dus is Jinte nu al helemaal Deens. In een uitzending van Onze Boerderij In Europa reisde Yvon Jaspers samen met het stel naar Denemarken. Hier brachten ze een bezoek aan Sjaak en Jacqueline die vier jaar eerder al ervoor hadden gekozen om naar Denemarken af te reizen. Hier waren ze om inspiratie op te doen voor hun eigen boerderij op Texel, maar ook om te zien of een eigen verhuizing er misschien in zat voor het gezin. En het antwoord bleek ja te zijn! “Ik ga erover nadenken en met een vol hoofd weer naar huis", zei Jan aan het einde van de aflevering.

Naast het nieuwste kindje Jinte bestaat het gezin van Boer Jan en Rianne uit zoontjes Melle en Siem.

Meer op Instagram