Britse prins George (11) krijgt vliegles

Celebs door Maya Luz

Een vliegtuig besturen is voor sommige mensen een kinderdroom. Zo ook voor de Britse prins George. De elfjarige zoon van de kroonprins krijgt vliegles!

Lees ook: Huh? Adele kondigt een wel hele lange break aan

Prins George krijgt vliegles

Prins George is de zoon van kroonprins William. Een tijdje terug kreeg hij voor het eerst vliegles, en dat op elfjarige leeftijd. Het vliegtuig waar George zijn eerste les in kreeg was een Piper PA28. Dit is een licht propellervliegtuig. Dit gebeurde allemaal uiteraard onder het toezicht van een instructeur en van de ouders van George. Zij keken ontspannen toe naar hoe hun zoontje voor het eerst achter het stuur zat van een vliegtuig. George had zijn eerste vliegles op vliegveld White Waltham. Dit ligt vlakbij Adelaide Cottage, de huidige woning van William, Kate en hun gezin. Dit ligt in het plaats Maidenhead wat ten westen ligt van Londen.

Tijdens de vliegles konden er toeschouwers meekijken naar hoe de jonge tiener voor het eerst de lucht in ging. Aan The Sun vertelde een toeschouwer dat de koninklijke familie een trotse traditite van vliegeniers heeft en dat het erop lijkt dat George de volgende in de familie is om de traditie te volgen. Volgens de toeschouwer keken de ouders ontspannen toe, ze vonden het zelfs geweldig.

Van jongs af aan vliegfan

De koninklijke familie is dus al lang fan van vliegen. Het werd de jonge George dus ook met de paplepel ingegoten. En alhoewel met vlieglessen beginnen met elf jaar heel vroeg klinkt, is dit eigenlijk best gebruikelijk. Om een solovlucht te mogen maken moet je volgens de website van White Waltham Airport minimaal zestien jaar oud zijn. Maar mensen van alle leeftijden mogen vlieglessen nemen. George volgt door te leren vliegen zijn vader , opa en overgrootvader op, die allemaal hun 'royal wings' mochten ontvangen. Dat de oudste zoon van de kroonprins ook piloot zou worden, was dus zeker geen verrassing. Eerder vertelde prins William al dat zijn zoon een 'piloot in de dop' was. Ook zou hij geobsedeerd zijn met vliegtuigen en wilde hij graag luchtcadet worden. Vorig jaar mocht George samen met zijn zus Charlotte en broer Louis al een kijkje nemen in de Royal Air Force-basis. Hier werd al snel duidelijk dat George veel interesse had in de vliegtuigen. Maar het zal nog even duren voordat de prins daadwerkelijk mag gaan trainen bij de Royal Air Force. De eerste babystapjes zijn in ieder geval al gezet!