Huh? Adele kondigt een wel hele lange break aan

Celebs door Maya Luz

Adele trad recent meerdere avonden op in München. Tijdens de laatste show op 31 augustus kondigde de zangeres aan dat ze vanaf november een lange break gaat nemen en dat ze dus voor een lange tijd niet op zal treden.

Lees ook: Adele gaat viral door wardrobe malfunction in München

Even geen 'Hello' meer zeggen

Tijdens haar laatste show in het Duitse München legde Adele uit dat ze nog tien optredens op de planning heeft staan in Las Vegas. Haar laatste show zal plaatsvinden op 23 november van dit jaar. "After that, I will not see you for an incredibly long time," zei ze. “And I will hold you dear in my heart for that whole length of my break.”

Het is niet gek voor Adele om lange breaks te nemen binnen haar carrière. Zo zaten er zes hele jaren tussen haar albums 25 en 30. Toch bleef ze dankzij haar residency in Las Vegas en haar optredens in München langer actief dan normaal. "I have really enjoyed performing for three years, which is the longest I've ever done and probably the longest I will ever do," legde ze uit. De zangeres toonde veel emotie toen ze afscheid nam van haar publiek in Duitsland. "I just need a rest. I have spent the last seven years building a new life for myself, and I want to live it now." Na afloop van haar laatste show in München plaatste de zangeres een bericht op X waarin ze alle fans bedankte die naar haar shows zijn gekomen.

">Twitterbericht

Hoe lang blijft Adele weg?

Hoe lang de hiatus van Adele precies zal duren, is nog een groot vraagteken. Een aantal maanden geleden sprak de zangeres al over de wens om een rustpauze te nemen. Toen zei ze al dat ze geen plannen had voor nieuwe muziek en dat ze graag een lange pauze wilde nemen zodat ze aan andere creatieve dingen kon werken.

De break zal hoogstwaarschijnlijk ook met haar persoonlijke leven te maken hebben. De zangeres is namelijk momenteel verloofd. Haar verloving met partner Rich Paul werd tijdens een show op negen augustus nog bevestigd toen de zangeres een aanzoek van een fan uit het publiek afwees.

Ook heeft Adele aangegeven dat ze graag haar gezin wil uitbreiden. In 2022 vertelde ze al aan BBC Radio 4 dat ze graag nog meer kinderen zou willen. De zangeres heeft een zoontje, Angelo, met haar ex-man Simon Konecki. “It would be wonderful if we can. If not, I've got Angelo.”