Georgina Verbaan bewaarde overleden kat in de vriezer

Celebs door Maya Luz

Een huisdier verliezen is alles behalve makkelijk. Actrice Georgina Verbaan sprak in haar podcast openhartig over het afscheid van haar kat. Maar daarbij vertelde ze ook dat ze het beestje een tijdje in de vriezer heeft bewaard.

Lees ook: Realityster van Ex On The Beach aangehouden op Schiphol

Kat in de vriezer

In een nieuwe aflevering van haar podcast Pepijn en Georgina, vertelde Georgina Verbaan over het verlies van haar kat. De aflevering draaide om het thema verlies en hierbij kwam de overleden kat aan bod. Georgina vertelde dat ze het beestje thuis heeft laten inslapen. Aan dit verhaal voegde ze toe dat ze de kat een week lang in de vriezer heeft bewaard nadat het was overleden. “Maar ik heb hem toen nog elke avond eruit gehaald om met hem te liggen op de bank en afscheid te nemen en te huilen", vertelt ze. "Op een gegeven moment dacht ik wel: het is misschien niet helemaal gezond meer om dat nog te doen, maar ik heb het toch gedaan.”

Bij Shownieuws werd deze actie van Verbaan uitgebreid besproken. Er waren gemixte meningen over hoe ze met het verlies van haar kat omging. Zo vond Patrick Martens het lief terwijl Bart Ettekoven het 'nogal opvallend' vond. Tijdens een uitzending van Vandaag Inside haakte Johan Derksen ook aan op het onderwerp. "Als je een hond neemt, dan weet je dat het moment komt dat die komt te overlijden en dan overlijdt er een familielid. Een kat ook... Maar je legt je dode dier niet in de ijskast of in de vrieskist. Dat doe je niet", zei Derksen. Johan zei verder nog het volgende: "Als ze haar poesje erin legt, kom ik 's avonds wel even aaien."

Tijdens een interview met Shownieuws werd Georgina gevraagd naar haar reactie op de opmerking van Derksen. Ze had de opmerking nog niet gehoord maar reageerde: "Johan Derksen? Oh, wat lief..."

Georgina Verbaan reageert

Nadat Georgina erachter kwam dat haar bevroren kat veel had losgemaakt, reageerde ze op alle ophef via een filmpje op Instagram. "Blijkbaar ben ik een gevaar voor mezelf en de samenleving", zegt ze. Actrice Carice van Houten steunde Verbaan in een reactie op haar post. "Je hoeft je niet te verontschuldigen. Laat ze maar lullen ❤️", schreef ze. Zelf vindt Georgina de kritiek belachelijk. Ze legde uit dat veel huishoudens ook kilo's met vlees in de vriezer hebben liggen, wat volgens de actrice eigenlijk veel erger is.

Meer op Instagram