Katy Perry spreekt zich uit over controversiële samenwerking met Dr. Luke

Celebs door Maya Luz

Katy Perry komt binnenkort met een nieuw album en veel fans zijn niet blij. Perry heeft er voor dit album namelijk voor gekozen om samen te werken met producer Dr. Luke. De zangeres heeft zich er eindelijk over uitgesproken. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Yes! Lady Gaga komt met nieuwe muziek

Waarom zijn fans boos op Katy Perry?

Katy Perry bracht recent de eerste single uit voor haar nieuwe album 143. De single Woman's World ontving veel kritiek vanwege de tekst omdat het achterhaald en simplistisch zou zijn. Daarnaast waren fans teleurgesteld nadat ze erachter kwamen dat Dr. Luke een van de producers was die mee heeft gewerkt aan het nummer. Dr. Luke is een producer die geen hele positieve reputatie heeft. Hij is namelijk de producer die door zangeres Kesha werd beschuldigd van seksueel geweld. Het feit dat Perry samenwerkt met de producer ondanks zijn vrouwonvriendelijke reputatie, zorgt dus voor de nodige kritiek.

Katy Perry spreekt zich uit

Recent was Katy Perry te gast bij de podcast Call Her Daddy van Alex Cooper. Tijdens de podcast werd er aan de zangeres gevraagd om in te gaan op de kritiek die ze ontving vanwege de samenwerking. Ze antwoordde door te zeggen dat ze goed begrijpt dat haar samenwerking met hem voor het album heeft gezorgd voor veel gesprekken. Hierna uitte Perry dat Dr. Luke een van de vele mensen is waarmee ze heeft samengewerkt voor dit album, maar dat het uiteindelijk allemaal vanuit haarzelf komt. “The truth is I wrote these songs from my experience of my whole life going through this metamorphosis. And he was one of the people to help facilitate all that.” De zangeres vertelde daarnaast dat ze zich erg 'empowered' voelt als vrouw en als moeder. “That’s where I’m speaking from. And so I created all of this with several different collaborators, people I’ve collaborated with from the past, from ‘Teenage Dream’ era, all of that.”

@soceleb

Perry werkte eerder samen met Dr. Luke voor haar album Teenage Dream. Hij werkte mee aan hits waaronder I Kissed a Girl en California Gurls. Toen de zaak tussen zangeres Kesha en Dr. Luke speelde, voelde Katy Perry zich onder druk gezet om haar steun voor Kesha te uiten. Ook gingen er geruchten rond dat Katy zelf ook slachtoffer was geworden van Dr. Luke, maar dit heeft de zangeres altijd ontkent.

Het nieuwe album van Katy Perry, 143, zal vanaf 20 september te beluisteren zijn.