Yes! Lady Gaga komt met nieuwe muziek

Celebs door Maya Luz

Lady Gaga is druk de laatste tijd. Binnenkort komt de film Joker: Folie à Deux uit waarin ze de rol speelt van Harley Quin. Daarnaast heeft ze net een nieuwe samenwerking uitgebracht met Bruno Mars genaamd Die With a Smile. En Gaga blijft druk, want begin volgend jaar krijgen we een nieuw album!

Lees ook: Oei, het editten van Joker 2 bleek een nachtmerrie

Lady Gaga komt met haar zevende album

Het heeft even geduurd, maar Lady Gaga komt eindelijk weer met nieuwe muziek. Haar vorige album, Chromatica, kwam uit in 2020. Het is dus alweer even geleden voor de popster. De zangeres heeft bekend gemaakt dat ze haar zevende album wil uitbrengen in februari van 2025. Daarnaast heeft ze aangekondigd dat de eerste single van het nieuwe album volgende maand al te horen zal zijn. Gaga zou verder ook nog bezig zijn met een ander project. Maar wat dit precies inhoudt is voor nu nog een verrassing.

Gaga sprak met Vogue over haar nieuwe album en vertelde dat er veel pijn zit verwerkt in haar nieuwe muziek. “There’s a lot of pain associated with this adventure, and when I start to explore that pain it can bring out another side to my artistry. When I’m here at this studio, I’m relaxed and I am able to face my demons and what’s remarkable is… that's the music. I’m able to hear it back.”

Verder heeft Gaga geuit dat het haar verloofde, Micheal Polansky, was die haar heeft aangemoedigd om weer terug te gaan naar haar oude pop sound. De kans is dus aanwezig dat het nieuwe album van Gaga gaat lijken op de muziek waarmee ze bekend werd. Krijgen we hits die vergelijkbaar zijn met Just Dance en Pokerface? Dat is natuurlijk nog een kwestie van afwachten.

Gaga zit niet stil

De promotie voor het nieuwe album van Lady Gaga zal gepaard gaan met de promotie voor haar nieuwe film Joker: Folie à Deux. In deze film speelt ze samen met acteur Joaquin Phoenix, die de rol van Joker eerder innam in de originele film. In de nieuwe film zullen Gaga's zangkunsten te bewonderen zijn. Het vervolg op de eerste Joker film wordt namelijk een musical. De twee acteurs zingen in de film live en maken dus geen gebruik van vooraf opgenomen zang. Dit omdat de twee acteurs het liefst een meer rauwe sound wilden geven aan de zang. De nieuwe film zal vanaf 4 oktober te zien zijn in de bioscoop.