Oeh! HBO gaat kostuums en props uit Game Of Thrones veilen

Media door Maya Luz

Game Of Thrones fans opgelet! HBO heeft besloten om veel kostuums en propstukken van de populaire serie te gaan veilen. Van het zwaard van Jon Snow tot de IJzeren Troon!

Lees ook: Yes! De voorbereidingen voor de derde Mamma Mia!- film zijn begonnen

Game of Thrones veiling

Meer dan 2.000 stukken uit het archief van Game of Thrones zullen geveild gaan worden. Dit doet HBO in samenwerking met Heritage Auctions. Fans kunnen nu al bieden op de unieke stukken uit de serie. Hieronder vallen kostuums en wapens die werden gebruikt in de serie. Maar misschien wel het pronkstuk van de collectie is de replica van de IJzeren troon. De officiële veiling vindt plaats van 10 tot 12 oktober. Tussen alle stukken zitten items uit ieder seizoen en vrijwel ieder personage is op een of andere manier vertegenwoordigd.

Variërende prijzen

Voor de veiling liggen de startprijzen best ver uit elkaar. De laagste startprijs bij de veiling is 500 dollar. De echte pronkstukken van de collectie kosten je zeker wat meer dan dat. Zo is de startprijs voor de IJzeren Troon momenteel 6.250 dollar. Dit komt neer op ongeveer 5.600 euro. Voor het zwaard van Jon Snow betaal je minimaal 10.500 dollar, ofwel 9.500 euro. En dat is nog niet eens het duurste stuk uit de collectie. Het duurste stuk uit de collectie van de populaire serie heeft een startprijs van 20.000 dollar. Dit stuk zou dus voor nog veel meer geld geveild gaan worden. Het gaat om een kostuum van Jaime Lannister, specifiek zijn 'Kingsguard'-harnas.

Het team van HBO dat de veiling heeft opgezet is erg enthousiast over de aankomende veiling. Janet Graham Borba, Executive Vice President of Production zegt dat Game of Thrones een ongelofelijke wereldwijde fanbase heeft. Ze is dan ook erg enthousiast over het feit dat fans nu de kans krijgen om een stukje van Westeros mee naar huis te nemen. Ook Joe Maddalena van veilinghuis Heritage Auctions kijkt uit naar de veiling. Het kwam eerder niet vaak voor dat er zo'n grote veiling gehouden werd.

Mocht je je toevallig in de Verenigde Staten bevinden en wil je de stukken uit de collectie willen bewonderen? Dan kan dat! De komende weken voorafgaand aan de veiling, zullen er verschillende stukken worden tentoongesteld in New York, Dallas en Chicago. Ook kun je de stukken aanschouwen als je niet van plan bent om naar de VS te reizen. Ook in Londen zal er een tentoonstelling te zien zijn.