Roxy Dekker reageert met nieuw liedje op haatreacties

Celebs door Maya Luz

Roxy Dekker is een van de bekendste jonge Nederlandse artiesten van het moment. Met liedjes zoals 'Satisfyer' en 'Sugar Daddy' werd ze een enorme hit. Nu komt de zangeres met een liedje dat ingaat op de minder leuke kant van haar beroep: haatreacties.

Lees ook: Emily in Paris bekritiseerd door het naspelen van deze scène uit de serie Bridgerton

Industry Plant

Roxy Dekker plaatste een paar dagen terug een video op TikTok waarin ze een kleine sneak peak geeft van haar nieuwe liedje. Het nummer heet 'Industry Plant' en gaat in op haatreacties die ze ontvangt op sociale media. De term industry plant verwijst naar een artiest die niet op een organische manier populair is geworden, maar die zo door de muziekindustrie wordt gepusht dat succes onvermijdelijk is. Achter een industry plant zit dus een hoop marketing en natuurlijk een groot budget. Dit is iets waar Roxy van beschuldigd wordt, en daar gaat ze in haar nieuwe liedje op in. "Misschien ben ik echt een industry plantMaar je danst op mijn liedjes, dus who fucking cares?," zingt ze in het liedje. In de tekst die te horen was in haar TikTok gaat ze ook in op het idee dat ze haar fame te danken heeft aan vriendje Koen van Heest of aan de centen van haar vader. Maar zoals in het liedje te horen is, boeit het haar allemaal niet zo veel.

@roxydekker

Roxy Dekker of Bruno Mars

Naast de inhoud van het nummer, is er ook veel te zeggen over de productie. Het nummer wordt namelijk veel vergeleken met het nummer Finesse van Bruno Mars dat uitkwam in 2016. Via een TikTok gaf Roxy aan dat ze de verwarring snapt maar dat het simpelweg twee nummers zijn binnen hetzelfde genre.

"Net zoals dat volks- en housemuziek heel erg op elkaar lijken, lijken deze twee tunes ook op elkaar, omdat het gewoon een genre is. Het heet new jack swing. Je kunt het opzoeken. Ik denk dat er wel honderden, duizenden liedjes zijn die op elkaar lijken."

Naast ingaan op de vergelijkbare sound van de twee liedjes, bevestigde Roxy ook op TikTok dat Industry Plant inderdaad haar volgende single zal gaan worden. "Heel veel mensen dachten dat ik dit gewoon voor de fun op TikTok deed, maar het is zeker een teaser voor de nieuwe single. Ja, het is anders, een andere vibe, maar dat betekent niet meteen dat ik dit forever ga doen."

Wanneer de nieuwe single van Roxy Dekker precies uit zal komen, is nog niet bekend.

@roxydekker