Heb je een telefoon pink? Dit moet je erover weten

Vrije tijd door Maya Luz

Tegenwoordig zitten we allemaal veel op onze telefoon. En je telefoon vasthouden doe je hoogstwaarschijnlijk met je pink onder je telefoon. Als je dit doet is de kans groot dat je een telefoon pink hebt. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Coffee naps zijn een ding op TikTok, zo zit dat

Wat is een telefoon pink?

Wanneer je je telefoon gebruikt, houd je je toestel op een bepaalde manier vast. Je pink dient als een soort steuntje voor wanneer je door TikTok scrolt, een selfie maakt of aan het appen bent. Wanneer je je pink te vaak en te lang op deze manier inzet, kan je een deukje of een verbuiging krijgen in je vinger. Op TikTok wordt dit ook wel een telefoon pink genoemd en het wordt gezien als een voortzetting van de menselijke evolutie. Maar het is simpelweg een bijkomst van overmatig telefoongebruik. Je middelste vingerkootje kan dan gaan verbuigen omdat je te lang te veel druk plaatst op het gewricht. Naast een verbuiging van je vingers kan je ook last krijgen van je pols en nek.

Hoe kun je het fixen?

Het hebben van een verbogen vinger is op geen enkele manier gevaarlijk. Het is misschien wel een goede indicatie voor overmatig doemscrollen. Je zou je toestel dus wat vaker weg kunnen leggen, maar je kan ook eens goed kijken naar hoe je deze eigenlijk vasthoudt. Zoek naar een fijne manier om je mobiel vast te houden waarbij je niet te veel druk op je pink zet. Een externe tool zoals een pop socket kan hierbij helpen. Daarnaast kan het formaat van je toestel een rol spelen. We raden je dan ook aan om een telefoon aan te schaffen die goed past in je hand. Een kleiner toestel is soms veel beter voor je dan een groot scherm. En als je wil voorkomen dat de verbuiging erger wordt, is het sowieso een goed idee om je telefoon wat vaker weg te leggen. Je kunt dit makkelijker maken voor jezelf door een tijdslimiet voor jezelf op te stellen.

Gaat het ooit helemaal weg?

Hoe lang het duurt voordat je pink weer recht gaat staan, hangt af van hoe lang je er al mee rondloopt. Als het een vrij nieuw ding is, is het vaak snel verholpen. Maar als je er al maanden mee rondloopt, kan het wat langer duren. Als je je zorgen maakt over de deuk in je vinger kun je altijd een medische professional om advies vragen. Regelmatig je handen uitrekken is ook een goed idee. Zeker als het pijn doet, raden we je aan om er iets aan te doen.