Schreeuwen heeft voordelen: probeer schreeuwtherapie in de Ricola Soothe Booth

Sport & gezondheid door Zita

Soms wil je heel graag even de boel bij elkaar schreeuwen. We get you. Van blijdschap, van woede, van welke emotie dan ook. Het enige stomme is dat dat niet altijd overal zomaar kan. Toch een beetje gek als je op kantoor bij het koffiezetapparaat ineens de longen uit je lijf schreeuwt omdat je je emoties even wil laten gaan. Daar heeft Ricola nu dé perfecte oplossing voor: de Soothe Booth en jij kan deze binnenkort ook bezoeken.

Schreeuwtherapie

Even een moment voor jezelf in een ruimte een ongestoord al je emoties de vrije loop laten gaan. Klinkt als muziek in de oren, toch? Steeds meer mensen doen aan ‘schreeuwtherapie’: schreeuwen als uitlaatklep voor al je emoties. Het schijnt namelijk dat schreeuwen veel voordelen met zich meebrengt. Schreeuwen heeft vergelijkbare chemische reacties als wanneer je bijvoorbeeld hebt gesport. Zo bevordert het de afgifte van dopamine en endorfines, terwijl je cortisol (het stresshormoon) vermindert. Daarnaast helpt schreeuwen bij het verwerken van diepgewortelde emoties en trauma's. Het is heel belangrijk dat je emoties niet opkropt, maast juist kan ontladen, zodat het écht uit je lichaam verdwijnt.  En laat schreeuwen daarvoor nu de perfecte oplossing zijn. Maar ja, zoals we al eerder benoemden, waar doe je dat dan?

Lees ook: Ricolaaaa! Deze dingen wist jij nog niet over het Zwitserse snoepje

Soothe Booth

Oke, schreeuwen en schreeuwtherapie hebben dus veel voordelen. Het enige probleem: we kunnen niet overal zomaar hardop schreeuwen. Wil jij een keer ongestoord de longen uit je lijf schreeuwen? Dat kan in de Soothe Booth. De Sooth Booth is te vinden in de Ricola pop-up store in het hartje van Amsterdam. De Sooth Booth is speciaal ontworpen dat niemand jou hoort schreeuwen, dus je kunt je in alle privacy volledig laten gaan. Na jouw schreeuwsessie heeft je keel waarschijnlijk wel behoefte aan wat verlichting. Gelukkig sta je in de Ricola pop-up store, dus Ricola to the rescue.

Bezoek het zelf

Denk je nu: ja! Ik wil ook even ongeneneerd de boel bij elkaar schreeuwen zonder dat iemand daar wat van kan zeggen? Wij hebben goed nieuws, want dat kan! Op 4 oktober opent de Ricola Soothe Booth haar deuren op de Prinsengracht 234-F in Amsterdam, in de 9 Straatjes. De Soothe Booth is alleen te bezoeken op 4, 5 en 6 oktober van 10:00 tot 17:00 uur. Wees er dus snel bij!

Lees ook: Dit is waarom je schreeuwtherapie eens moet proberen