TikTok heeft een nieuwe slaaphack met limoenen

Sport & gezondheid door Maya Luz

We kennen het allemaal wel: je wil heel graag slapen maar het lukt je gewoon niet om in slaap te komen. Je bent dan bereid om alles te proberen, zelfs een gekke TikTok hack met limoenen! De hack werkt voor baby's maar ook voor volwassenen. Dit is hoe het werkt.

Lees ook: Zo helpt Yin Yoga je om beter voor jezelf te zorgen!

TikTok's nieuwste slaaphack

De hack komt origineel van TikTok creator Jessica Lynne. Sinds haar video gebruiken een hoop mensen gesneden limoen om in slaap te komen. Het klinkt logisch om er vanuit te gaan dat de hack iets te maken heeft met de geur van de limoen, maar volgens Lynne is het meer iets spiritueels. Volgens Lynne werkt de hack omdat limoenen slechte energie die wordt aangewakkerd door angst, weghaalt. Alle slechte invloeden die er in je slaapkamer rondhangen zouden door de limoen worden weggejaagd. Voor kinderen helpt het omdat het ze het gevoel geeft dat alle enge monsters onder hun bed weg worden gejaagd. Voor volwassenen haalt het de slechte energie uit de ruimte.

@jessicalynnemediumship

Helpen limoenen je echt met slapen?

Dit klinkt natuurlijk heel mooi, maar werkt het echt? Uit een onderzoek uit 2022 bleek dat de geur van limoenen goed zijn voor je humeur. Daarnaast wordt er een verband gelegd tussen een goed humeur en goede nachtrust. Als je de geur van limoenen gaat associëren met slapen, kan dit dus helpen met in slaap komen. Daarnaast kan de geur van citrusvruchten ervoor zorgen dat we minder stress en anxiety ervaren. Dit kan ervoor zorgen dat je beter slaapt. Maar uiteindelijk is de kans ook heel groot dat er sprake is van een placebo effect. Als je dus niet echt gelooft dat limoenen negatieve energie weghalen, kun je het alsnog proberen met het idee dat het gaat helpen. Door de hoop dat het zal helpen, bestaat de kans dat het ook echt effect krijgt.

Zo voer je de hack zelf uit

Ben je benieuwd geraakt naar de hack en wil je het nu zelf proberen? Dan is dat zo gepiept. Pak een limoen en snijd deze door midden. Leg de twee helften met de open kant naar boven in een schaaltje en plaats deze naast je bed. Ga nu lekker in bed liggen en laat jezelf geloven dat je nu heerlijk zal wegdromen. Lynne raadt aan om de limoen een keer per week te vervangen zodat de geur altijd vers blijft.