Rymeysa (27) is de langste vrouw ter wereld: ze kan eindelijk weer vliegen
Rumeysa Gelgi is de langste vrouw ter wereld en lijdt aan een zeldzame genetische stoornis. Ze is maar liefst 2,13 meter lang en heeft daardoor nog nooit in een vliegtuig gezeten. Een vliegmaatschappij heeft er alles aangedaan om Rumeysa de ruimte te geven in het vliegtuig.
Langste vrouw ter wereld kan eindelijk weer vliegen
Vliegen is een hele uitkomst, maar helaas niet voor iedereen weggelegd. Zo kon de 27-jarige Rumeysa Gelgi niet vliegen door daar lengte. Ze heeft namelijk een genetische aandoening die ervoor gezorgd heeft dat ze snel groeide in een korte tijd, waardoor ze nu in een rolstoel zit. Turkish Airlines, die het Guinnes World Record voor langste vrouw ter wereld heeft, haar wens in vervulling laten gaan. Ze waren bereid om voor haar zes stoelen te schrappen. De vlucht verliep vlekkeloos. Gelgi was zo enthousiast dat ze de reis deelde op haar Instagram-account. Ze zette erbij: "Een vlekkeloze reis van begin tot eind.. dit was mijn eerste vliegreis, maar het zal zeker niet de laatste zijn. Haar eerste reis, maar zeker niet de laatste."
De reis van Gelgi ging naar Californië. Daar ging ze voor haar werk naartoe. Gelgi werkt namelijk als expert op het gebied van technologische software en werkte voor Guinness World Records. In 2014 begon ze voor het bedrijf te werken. In 2021 werd ze al gauw tot de langste vrouw ter wereld benoemd. Daarnaast heeft ze nog meer records op haar naam staan, namelijk voor grootste handen, langste duim en langste rug. Fans feliciteren haar met haar reisprestatie en steunen haar via Instagram.
Op haar Instagram liet ze haar reis zien en ze liet weten dat ze blij was dat haar vlucht zo goed was gegaan. Haar fans waren heel blij voor haar. Turkish Airlines reageerde ook op het bericht en verwelkomden haar met open armen: "Hallo mevrouw Rumeysa, we zijn erg blij dat uw vlucht soepel is verlopen en dat u waardevolle feedback heeft gegeven. We willen altijd doen wat we kunnen voor u en ons werk gaat in deze richting door. Wanneer u ons nodig hebt, zijn we er voor u."
Weaver syndroom
Kinderen met het Weaver syndroom groeien voor en na de geboorte net wat harder dan andere kinderen. Dat zorgt ervoor dat ze langer zijn dan leeftijdsgenootjes. Vaak hebben ze ook een verstandelijke beperking. Het gezicht van de kinderen of volwassenen met dit syndroom kan er net wat anders uitziet. Denk aan een breed voorhoofd of ogen die ver uit elkaar staan. Ook kan het zijn dat hun rug krom groeit (scoliose). Het syndroom is een erfelijke aandoening.