Deze horrorfilm is zo eng dat bezoekers huilend de zaal verlieten

Media door Maya Luz

Horrorfilms horen natuurlijk eng te zijn, maar heel soms kunnen ze ook iets te ver gaan. Horrorkomedie The Substance is blijkbaar zo goor dat mensen huilend de bioscoopzaal verlieten!

Lees ook: Netflix komt met een serie over de vervolgde gebroeders Menendez

The Substance is iets te goor

Afgelopen woensdag werd er een voorvertoning getoond van de nieuwe film The Substance in cultuurcentrum Forum Groningen. Dit avondje film kijken eindigde voor veel bezoekers een stuk heftiger dan verwacht. Een dertigjarige bezoeker viel flauw tijdens de film. Daarnaast zou volgens het AD ongeveer tien procent van de filmbezoekers huilend de zaal uit zijn gevlucht. Een woordvoerder vertelde het AD dat de film "compromisloos en bloederig" is. De woordvoerder legde uit dat mensen vaak op een voorvertoning afkomen zonder te weten wat ze precies voor film te zien gaan krijgen. Dit kan zorgen voor heftige reacties wanneer blijkt dat het om een smerige horrorfilm gaat. "We kregen allemaal lyrische reacties terug. Maar een paar mensen vonden het echt een paar stappen te ver gaan."

De film The Substance gaat over actrice Elizabeth Sparkle, die wordt gespeeld door Demi Moore. In de film heeft de actrice moeite met het feit dat ze ouder wordt en grijpt de kans om weer jong te worden wanneer deze haar wordt aangereikt. Dit had onverwachte en duistere gevolgen die zowel de Elizabeth als de filmkijkers in Groningen niet aan zagen komen. De film draait vanaf 19 september in de bioscoop.

The Substance is niet de eerste 'te gore' horror

Dat een horrorfilm wordt bestempeld als te smerig, gebeurt nu niet voor het eerst. Er zijn verschillende titels die eerder al veel hype kregen van horrorfans omdat de film tijdens voorvertoningen voor veel drama zou hebben gezorgd. Een recent voorbeeld hiervan is de film Terrifier 2. Hierbij zouden filmbezoekers ook zouden zijn flauwgevallen tijdens de film. Overgeven of huilen kwam hier ook voor. Terrifier 2 wordt dan ook zeker niet aangeraden voor filmbezoekers die snel misselijk worden.

Maar kan een horrorfilm echt te goor zijn? Dat hangt natuurlijk van de kijker af. Wat in de ogen van een iemand veel te ver gaat, is voor iemand anders misschien wel heel mild. Onze tip: doe goed je research voordat je naar een film gaat. Check online of er specifieke trigger warnings zijn om rekening mee te houden. Zo voorkom je dat je een bioscoopzaal uit moet vluchten!