Netflix komt met een serie over de vervolgde gebroeders Menendez

Media door Anjali

Hou jij ook zo van true crime? Dan hebben we goed nieuws: Netflix komt binnenkort met een nieuwe serie, deze keer over de gebroeders Menendez. Kijk je mee?

Netflix serie

'Monsters: The Lyle and Erik Menendeze Story' is hoe de truecrimeserie gaat heten. De serie vertelt het waargebeurde verhaal van de gebroeders Menendez, die werden veroordeeld voor de moord van hun ouders. Deze zaak hield destijds bijna de hele wereld in zijn greep en was erg spraakmakend. De beslissing om een truecrimeserie van het verhaal te maken is daarom niet gek. De cast bestaat uit Javier Bardem als vader José Menendez, die ook bekend is van Eat, Pray, Love. Moeder Mary Louise 'Kitty' Menendez wordt gespeeld door The Dead Don't Die actrice Chloë Sevigny. Lyle Menendez wordt geportretteerd door Nicholas Alexander Chaves, die ook verscheen in General Hospital. Zijn broer, Erik Menendez, wordt gespeeld door Cooper Koch, ook bekend van They/Them.

 

De Menendez-broers

Erik en Lyle werden in 1996 veroordeeld voor de moord op hun ouders, Mary Louise 'Kitty' en José Menendez op 20 augustus 1989. Volgens het OM waren de twee broers uit op de erfenis van hun familiefortun, en daar heeft het OM zijn bewijzen voor. Wat gek is, is dat de broers na de brute moord op hun ouders ineens een heel luxe leventje hadden: ze kochten onder andere limited edition auto's, privéjets en Rolex horloges. Een gekke manier van rouwen vinden sommige mensne. Ook de rechercheurs die zich bezighouden met de zaak hebben hun twijfels: zij beginnen te vermoeden van de broers meer weten over de moord op hun ouders.

De broers hebben een alibi: ze zaten namelijk in de bioscoop toen de buurtbewoners de schoten hoorden, en dat ze even voor middernacht de reddingsdiensten bellen maakt dit alibi waterdicht. Toch geeft Erik in een gesprek met zijn therapeut toe dat Lyle en hij hun ouders hebben doodgeschoten, de wapens hebben begraven, bioscoopkaartjes hebben gekocht en vervolgens via de zijuitgang naar buiten zijn gegaan. De arts is dan misschien wel gebonden aan medisch beroepsgeheim, maar zijn minnares is dat niet. Ze hoort een opname van de sessie en stapt naar de politie.

Lyle wordt gearresteerd en Erik geeft zich kort daarna aan. Doordat de geluidsopnames niet wettig verkregen zijn en de broers bekende dat hun vader hen jarenlang heeft gemolesteerd en ze uit nood handelden werd de zaak opnieuw uitgesteld. Inmiddels zit de hele wereld op het puntje van hun stoel te wachten op de uitspraak, en winnen de broers de harten van vele kijkers: de zaak werd namelijk live uitgezonden door heel Amerika.

De zaak krijgtveel aandacht, maar op 17 april 1996 is er een uitspraak: de broers worden veroordeeld voor moord op hun ouders en krijgen beiden een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Ze hebben talloze verzoeken gedaan om hun tijd samen uit te zitten, maar werden jarenlang gescheiden gehouden. Pas in februari 2023 werden de broers na 22 jaar herenigd.