Oh! Johnny de Mol toch voor de rechter wegens poging tot doodslag

Media door Zita

Als je de bekende De Mol-familie kent, dan weet je ook wie Johnny de Mol is. Een televisie presentator van onder anderen het programma HLF8. In 2020 werd hij aangeklaagd door zijn echt Shima Kaes en nu, vier jaar later, moet Johnny toch voor de rechter verschijnen op Ibiza. Hij werd aangeklaagd wegens zware mishandeling en poging tot dooslag en moet hiervoor nu voor de rechter verschijnen. Oh oh..

Lees ook: Johnny de Mol wil met nieuw tv-programma taboe doorbreken over mentale gezondheid

Johnny de Mol voor de rechter

De ex van Johnny, Shima Kaes, klaagt Johnny aan wegens poging tot doodslag. Dat is niet niks. Tussen 2014 en 2015 hadden Johnny en Shima een relatie. Dit heftige nieuws is een opvolging op de eerdere beschuldigingen van mishandeling die zijn ex maakte. Ze beweerde dat Johnny haar zou hebben mishandeld. De Nederlandse rechtbank besloot in 2020 deze zaak te seponeren, omdat er niet genoeg bewijs was. Ondanks dat de zaak geseponeerd was, werd De Mol tijdelijk van televisie gehaald, maar in 2022 keerde hij weer terug op de buis met zijn programma HLF8. Grote kans dat hij nu ook een tijd niet op tv te zien is wegens deze rechtszaak.

Lees ook: Johnny de Mol niet vervolgd in mishandelingszaak wegens gebrek aan bewijs: "opgelucht"

Onschuldig of schuldig?

Op het moment dat Johnny weer op tv verscheen, sprak hij zich ook uit over deze zaak. Hij ontkende namelijk alles en zei dat hij niks verkeerd had gedaan. “Er is niets van waar, ik heb dit allemaal niet gedaan en van mishandeling was zeker geen sprake.” Shima liet het hier niet bij zitten en ondernam verdere juridische stappen. Hierdoor heeft de rechtbank toch besloten om Johnny te dagvaarden. Op basis van het strafdossier is er volgens de Spaanse autoriteiten voldoende bewijs om Johnny te beschuldigen van poging tot doodslag.

Lees ook: Johnny de Mol ontkent mishandeling ex in eigen talkshow: kijkers vol ongeloof

De rechtszaak

Niet alleen Johnny moet voor de rechter verschijnen, maar ook de vrouw van John de Mol, Els Verberk. Huh? Ja, ook zij is opgeroepen om voor de rechter te verschijnen in verband met deze zaak. Wat precies de reden is dat ook de vrouw van John de Mol voor de rechter moet verschijnen, is niet bekend. Het is nog even afwachten hoe deze zaak zich verder zal ontwikkelen, maar het is duidelijk dat het het nog lang niet is afgerond. Wij zijn in ieder geval benieuwd hoe deze zaak zich verder ontwikkelt.

Meer op Instagram