Goed nieuws voor Erica Meiland na bericht over voorstadium kanker

Media door Alyssa

Erica Meiland, de stille kracht achter de populaire serie Chateau Meiland, heeft echt een heftige tijd achter de rug. In de eerste aflevering van Chateau Meiland: En route, dropte ze een serieuze bom. Tijdens een bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker, waar ze al haar hele leven aan meedoet, kwam er ineens slecht nieuws. Er was iets niet oké en dat zette Erica's wereld echt even op zijn kop.

Onverwachte diagnose slaat in als een bom 

Het begon allemaal met dat standaard onderzoek waar Erica Meiland elke vijf jaar braaf naartoe gaat. Maar deze keer was de uitslag anders. "Bij de laatste keer hebben ze dus iets gevonden", vertelde Erica zonder eromheen te draaien. Na wat extra tests bleek het om een voorstadium van baarmoederhalskanker te gaan. De doktoren twijfelden zelfs of de randen van het gezwel al kwaadaardig waren. Om geen risico te nemen, kreeg Erica het dringende advies om haar baarmoeder te laten weghalen. Wat heavy om te verwerken!

Even pas op de plaats 

Dit nieuws kwam echt binnen als een mokerslag bij Erica. "Er gaat heel veel door je hoofd op zo'n moment", legde ze uit. Maar zoals we van haar gewend zijn, bleef ze rustig. Erica nam de tijd om het nieuws te laten bezinken en er met haar loved ones over te praten.

Roadtrippin' door Europa als afleiding 

Voordat ze onder het mes zou gaan, besloot Erica eerst met de familie Chateau Meiland: En route te filmen. Deze reis door Europa was niet alleen een mooi avontuur, maar ook een welkome afleiding van de stress. "Ik vond die reis fijn, want zo kon ik mijn gedachten verzetten", vertelde Erica. Samen met Martien en de rest van de Meilandjes bezocht ze Frankrijk, Italië en Spanje, en zelfs het chateau waar hun verhaal ooit begon. Het was een emotionele trip, maar ook een moment van rust en bezinning.

Erica Meiland herstelt als een boss 

Tussen de twee reizen door ging Erica onder het mes en guess what? Haar herstel verliep echt verrassend snel. Zo laat ze dinsdag aan het ANP weten over het het verwijderen van haar baarmoeder. Erica's verhaal laat zien hoe belangrijk het is om positief te blijven, zelfs als het leven je curveballs gooit. Met de steun van haar familie en haar eigen inner strength, is ze weer helemaal klaar om volop van het leven te genieten.

Lees ook: Erica Meiland eerlijk over geaardheid: 'Of ik lesbisch ben?'