Oh oh: Taylor Swift haalt subtiel uit naar Kanye West

Celebs door Maya Luz

Taylor Swift is momenteel de grootste popster ter wereld, maar ondanks haar succes lijkt ze haar ruzie met Kanye West nog niet te zijn vergeten. Taylor haalde recent namelijk nog op een hele subtiele manier uit naar de rapper. Dit moet je erover weten.

Lees ook: De nieuwe videoclip van Katy Perry zorgt voor problemen met Spaanse politie

Taylor vs Kanye

Voor wie nog niet op de hoogte is van de ruzie tussen Taylor Swift en Kanye West, is hier een kleine opfrisser. In 2016 bracht Kanye een nieuw nummer uit genaamd Famous. Hierin werd Taylor genoemd, maar niet op een hele aardige manier. Taylor had hier een probleem mee omdat Kanye haar een bitch noemde in het nummer. De rapper kreeg ontving veel kritiek vanwege de tekst, maar volgens hem had Taylor hem toestemming gegeven voor de woordkeuze. Dit was volgens Taylor helemaal niet waar. Hierdoor besloot Kim Kardashian, toen nog de vrouw van West, zich ermee te bemoeien. Ze besloot een video-opname te delen waarin een telefoongesprek te zien is tussen de twee artiesten. Op de beelden lijkt het alsof Kanye inderdaad toestemming kreeg voor het gebruik van de tekst in zijn nieuwe liedje. Hierdoor kreeg Taylor enorm veel haat over zich heen op het internet en werd ze, onder andere door Kim Kardashian, uitgemaakt voor een slang. In 2020 kwam er pas bewijs boven water waaruit bleek dat het filmpje van Kim bewerkt was en dat Taylor helemaal geen toestemming had gegeven voor het gebruik van haar naam in het liedje. In de tussentijd werden Swifties verblijd met het album Reputation, dat Taylor gedeeltelijk schreef over de ruzie. Door het voorval heeft Swift zich een jaar lang afgesloten van de buitenwereld.

De subtiele uithaal naar Kanye

En dit alles is Taylor overduidelijk niet vergeten. Op 15 augustus dropte Taylor een nieuwe versie van haar meest recente album The Tortured Poets Department. Dit album bevat een live opname van een optreden waarin de zangeres haar nummer thanK you aIMee zingt. Door de subtiele keuze voor hoofdletters en kleine letters in de titel van het nummer, wisten fans al snel te ontcijferen dat het nummer over Kim Kardashian gaat. Maar toen Swift haar nieuwe versie van het nummer beschikbaar stelde op haar webshop, viel al snel op dat de titel van het nummer net iets anders was geschreven deze keer. Nu stond er namelijk thank You aimEe. Als je de twee hoofdletters met elkaar combineert staat er Ye, ofwel Kanye West zijn gewenste artiestennaam. En het is zeker geen toeval dat Swift juist op dat moment besloot om deze nieuwe versie van haar album te releasen. Kanye bracht namelijk een week eerder een nieuw album uit dat op nummer twee stond in de hitlijsten, net onder The Tortured Poets Department. De kans is dus heel groot dat Swift wilde voorkomen dat Vultures 2, het nieuwe album van West, haar nummer één plek zou wegkapen. En of het nou door deze nieuwe release kwam of niet, het is haar gelukt want het album staat nog steeds op nummer één. Tja, you forgive, you forget, but you never let it go.