De nieuwe videoclip van Katy Perry zorgt voor problemen met Spaanse politie

Celebs door Maya Luz

De video is nog maar twaalf dagen uit, maar Katy Perry heeft zichzelf nu al in de nesten gewerkt met haar nieuwe videoclip voor haar nummer Lifetimes. De shoot voor de video zou namelijk schade hebben aangericht aan het Spaanse strand waar de video zich afspeelt.

Lees ook: Adele gaat viral door wardrobe malfunction in München

Spaanse authoriteiten niet blij met Katy Perry

Katy Perry is druk bezig met het promoten van haar nieuwe album '143' dat in september uitkomt. Hiervoor bracht de zangeres de videoclip uit voor de tweede single van het album genaamd Lifetimes. De video speelt zich af op een strand in Spanje, en dat blijkt nu voor wat problemen te hebben gezorgd. De Spaanse authoriteiten onderzoeken of de shoot voor de videoclip schade heeft aangebracht aan de duinen van het eilandje S'Espalmador op de Balearen. Volgens een persbericht van de milieuafdeling van de regionale regering van de Balearen had de filmcrew niet de juiste vergunningen gekregen om de video op de locatie te mogen schieten. Volgens de zangeres zelf beschikte ze wel over de juiste vergunningen om op het strand te mogen filmen. Het onderzoek is nog gaande, dus wat er uiteindelijk zal gebeuren blijft nog onduidelijk. In de videoclip is Katy Perry te zien op het strand in een bikini met panterprint en bezoekt ze een lokale club op het eiland.

Geen succesvolle comeback

Met Lifetimes hoopte Katy Perry waarschijnlijk een succesvolle comeback te kunnen maken in de muziekwereld. Haar vorige single, Woman's World, werd namelijk niet erg positief ontvangen. Het nummer zelf en de bijpassende videoclip ontvingen veel kritiek. In de videoclip zijn vrouwen te zien die schaars gekleed zijn en werk uitvoeren dat wordt gezien als mannenwerk. De video ontving kritiek van critici en fans omdat het te veel was gericht op de male gaze. Daarnaast werd er online gezegd dat de video eruit zag alsof het feminisme moet voorstellen zoals mannen het zien of dat het door AI is gemaakt. Na alle kritiek zei Katy Perry zelf dat het de bedoeling was dat de video werd geïnterpreteerd als satire. De negatieve aandacht die de videoclip ontving, werd ook op het liedje zelf gericht. Fans zijn namelijk teleurgesteld in de zangeres vanwege het feit dat het liedje is geproduceerd door producer Dr. Luke. Dr. Luke werd eerder aangeklaagd voor seksueel misbruik door zangeres Kesha. En om dan met zulke beschuldigingen aan je broek, een nummer te maken over feminisme, schoot bij veel fans in het verkeerde keelgat.