Grote schok voor Ali B: "Hij staat op de zwarte lijst"

Media door Alyssa

De toekomst van rapper Ali B ziet er steeds somberder uit. Na zijn veroordeling is het niet alleen zijn persoonlijke leven dat een flinke klap heeft gekregen, maar ook zijn carrière lijkt in zwaar weer te verkeren. De rapper is namelijk uit de Top 1000 van Radio 538 geschrapt en dat betekent dat je zijn nummers daar voorlopig niet meer gaat horen.

Lees ook: Schokkende onthulling in zedenzaak: advocaat probeert getuige te beïnvloeden

Geen Ali B meer op Radio 538

In de podcast Strikt Privé van De Telegraaf vertelt Shownieuws-expert Evert Santegoeds dat Ali B volledig uit de lijst is gebannen. Dat is best een big deal, want de Top 1000 is een lijst met de 1000 populairste nummers die je op de radio kunt horen. Dit jaar hoor je dus geen enkel liedje van hem in de aanloop naar de Grand Prix van Zandvoort. Volgens Evert is dus dit geen toeval: "Er zijn luisteraars die op Ali B gestemd hebben, maar 538 heeft na zijn veroordeling besloten om hem helemaal van de zender te halen". Dit betekent dat hij op de 'zwarte lijst' van de zender staat. "Dat is anders dan Marco Borsato, want die is niet veroordeeld en wordt dus nog wel gedraaid. Nog mondjesmaat, moet ik erbij zeggen", vertelt Evert. "Maar de rapper staat dus wel op de zwarte lijst van de zender. Dat geeft wel aan in welke penibele situatie zijn carrière terecht is gekomen. Als je niet meer gedraaid wordt.. Onbekend maakt onbemind", zegt hij.

Lees ook: Wow! Ook Khalid Kasem probeerde slachtoffer over te halen tot mediaton

De rechtszaak: nog niet voorbij

Maar dat is nog niet alles voor de rapper. De rechtbank in Haarlem veroordeelde hem in juli tot twee jaar cel voor verkrachting en poging tot verkrachting. De rapper blijft echter overtuigd van zijn onschuld en zijn advocaat liet daarom meteen weten dat ze in hoger beroep gaan. Maar hier komt de onverwachte wending in het verhaal: ook het Openbaar Ministerie (OM) is niet tevreden met de uitspraak. Ze hadden namelijk drie jaar geëist tegen de rapper en geloven dat er in de zaak van The Voice-finaliste Jill Helena voldoende bewijs is om Ali B hier alsnog voor veroordeeld te krijgen. Dit betekent dat de zaak opnieuw voor de rechter moet komen en de rapper een hogere straf kan krijgen. Oei, dat zou voor hem een flinke tegenvaller zijn!

Lees ook: Ali B gespot op vliegveld: vlucht naar Marokko na veroordeling