Oh! Is Blake Lively cancelled?

Celebs door Maya Luz

Er speelt momenteel flink wat drama rondom actrice Blake Lively. Er circuleert veel kritiek over haar op het internet en het lijkt erop alsof cancel culture haar te pakken heeft gekregen. Wordt Blake Lively momenteel echt gecancelled? Wij zetten alle weetjes voor je op een rijtje.

Lees ook: Is er drama onder de cast van it Ends With Us?

It Ends With Us drama

Om te beginnen is er het drama met de film It Ends With Us, waar Blake Lively de hoofdrol in speelt. Ze heeft de film ook mede-geproduceerd. Sinds de film uit is, speelt er drama binnen de cast. Blake lijkt namelijk niet echt goed op te kunnen schieten met haar tegenspeler Justin Baldoni. De twee worden niet samen gespot op de rode loper op in interviews over de film. Dit schijnt te maken te hebben met meerdere factoren. Zo zou Blake de voorkeur hebben gegeven aan een andere versie van de film dan waar Justin achter stond. Daarnaast blijkt dat Justin Baldoni had gevraagd hoeveel Blake woog, omdat hij haar moest optillen voor een scène in de film. Hij heeft rugproblemen en zou om haar gewicht hebben gevraagd om ervoor te zorgen dat hij haar op een veilige manier kon optillen. Maar de vraag schoot bij Blake in het verkeerde keelgat.

Wat bij fans ook in het verkeerde keelgat schiet, is de manier waarop Blake omgaat met de promotie van de film. Ze zou vragen vermijden die ingaan op de kern van het verhaal, namelijk huiselijk geweld. Ze zou de film gebruiken om haar lijn met haarproducten te promoten, evenals de film die haar man, Ryan Reynolds, recent heeft uigebracht. Ook in interviews lijkt de actrice niet echt op een serieuze manier in te willen gaan op het zware onderwerp. Waar dit precies aan ligt, blijft nog onduidelijk.

@cinemashub

Het ongemakkelijke interview

Dan is er nog het ongemakkelijke interview uit 2016 dat recent weer boven water kwam. Blake werd toen geïnterviewd door journalist Kjesti Flaa. Het interview was zo ongemakkelijk dat de journalist achteraf aangaf dat het ervoor had gezorgd dat ze ontslag wou nemen. Ook had de journalist gezegd dat het de meest ongemakkelijke situatie was die ze ooit heeft meegemaakt. Aan het begin van het interview maakte Flaa een opmerking over de buik van Blake, die op dat moment zwanger was. Ze feliciteerde haar met haar 'little bump'. Als reactie hierop gaf Blake haar hetzelfde compliment met een ietwat geïrriteerde toon. Dit bleek achteraf vrij pijnlijk voor de journalist, ze gaf namelijk recent aan dat ze rond die tijd problemen had met haar vruchtbaarheid. Oei.

@youcatchthis

Is Blake Lively echt gecancelled?

Oké, maar we weten nu dus wat er speelt. Betekent dit echt dat Blake Lively nu is gecancelled? Dat moet nog blijken. De film It Ends With Us draait momenteel in de bioscoop en lijkt het ondanks het drama erg goed te doen. Of Blake Lively na dit alles nog even populair is, is dus nog onzeker. Maar mensen op TikTok uiten wel hun frustraties met de actrice. Dat er iets moet gebeuren om haar reputatie te repareren, is dus wel duidelijk.