Deze Sabrina Carpenter hit was bijna niet uitgekomen

Celebs door Maya Luz

Sabrina Carpenter is een van de grootste artiesten van dit moment. Twee van haar nummers zijn enorme zomerhits en hebben ervoor gezorgd dat ze zo extreem populair is. Maar een van deze nummers was bijna helemaal niet uitgekomen!

Lees ook: ⁠⁠Geven Taylor Swift en Beyoncé samen een megaconcert?

Bijna geen 'Espresso'

Ja, je leest het goed. De hit 'Espresso' van Sabrina Carpenter was bijna helemaal niet uitgekomen. Dit nummer is nu niet meer weg te denken uit onze zomer playlists, maar het label van Sabrina wilde het bijna niet uitbrengen. Dit vertelde de zangeres tijdens een interview met Variety. Tijdens het interview vertelde ze dat zij de enige was die heel graag 'Espresso' wilde uitbrengen. Het nummer is de eerste single van haar nieuwe album 'Short 'n Sweet' dat op 23 augustus van dit jaar uitkomt. “Not so much from my immediate team, but when it came to ‘the powers above', there was a lot of questioning behind whether it made sense.” De mensen bij haar label, Island Records, dachten blijkbaar dat de wereld nog niet klaar was voor het nummer. Maar de zangeres stond erop dat het nummer uitgebracht zou worden voor haar optreden op Coachella. “They trusted me in the end, and I was happy that I believed in myself at that moment.” En Sabrina's voorgevoel klopte. Het nummer werd haar eerste hit die de top drie van de Billboard Hot 100 bereikte. Daarnaast is 'Espresso' ook het op twee-na-snelste nummer dat ooit een biljoen streams haalde op Spotify.

Sabrina kreeg haar gelijk

Nu bleek dat Sabrina gelijk had, geeft ook haar label haar meer vrijheid om haar eigen keuzes te maken als het op haar muziek aankomt. De co-CEO van Island Records vertelde aan Variety dat het zeker geen toeval is dat alles nu op zijn plek valt in carrière van de zangeres. “Sabrina’s instincts and creative vision are incredible. She’s always thinking 10 steps ahead of the market.”

Op haar nieuwe album zullen we dus nog een paar dagen moeten wachten, maar sinds 'Espresso' heeft Sabrina haar tweede single 'Please Please Please' uitgebracht. In het interview met Variety vertelde de zangeres dat het hele album al was geschreven voordat ze de twee hitsingles uitbracht. Dit is iets waar ze erg dankbaar voor is. Dit is niet omdat ze denkt dat het succes naar haar hoofd zou zijn gestegen. Wel denkt ze dat de muziek die je schrijft beïnvloedt kan worden door het meemaken van bepaalde dingen. “I’m trying to avoid calling this ‘my dream album,’ because I don’t think I would have been able to dream up this set of songs a couple years ago."