⁠⁠Geven Taylor Swift en Beyoncé samen een megaconcert?

Celebs door Juliët

Laten we dit gerucht maar gelijk ontkrachten. Op sociale media werd gepost dat Taylor Swift en Beyonce samen een benefietconcert zouden geven voor de nieuwe Democratische presidentskandidaat, Kamala Harris. Dit bleek toch niet helemaal waar te zijn.

Support Taylor Swift en Beyoncé 

Deze twee beroemdheden hebben al een lange vriendschap en steunen elkaars successen door de jaren heen. Wij hebben het over Taylor Swift en Beyonce. In 2021 stuurde Beyoncé Taylor een boekt om haar overwinning van Album Of The Year voor Folklore tijdens de 63e jaarlijkse Grammy Awards te vieren. Onlangs waren ze allebei aanwezig bij premières van de films van hun recordbrekende tournees. Maar nu even heel wat anders.

Concert Taylor en Beyoncé?

In recente berichten op sociale media werd beweerd dat Taylor Swift en Beyoncé van plan waren een gezamenlijk benefietconcert te organiseren ter ondersteuning van Kamala Harris. Zij is de Democratische kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Het gerucht ging snel rond op platforms als X en Facebook. Fans reageerden enthousiast. Zij zagen het al helemaal zitten een concert samen van deze twee grote artiesten. Het verhaal op social media beweerde dat de twee popiconen hun muzikale invloed zouden gebruiken om mensen te verenigen en zorgen voor een positieve verandering door Harris te steunen. Het concert zou een manier zijn om de platforms te gebruiken om een leider te steunen die een positieve impact wil hebben op het land.

Dit nieuws bleek vals te zijn, want een factcheckingwebsite Snopes heeft onderzocht dat er geen bewijs was voor het concert. Er waren geen rapporten van betrouwbare bronnen die het verhaal zouden ondersteunen. Ook waren er officiële aankondigen gedaan door Taylor Swift of Beyoncé zelf. Newsweek heeft zelfs nog een artikel gepubliceerd waarin staat het gerucht onjuist was.

Verkiezingen

Taylor Swift en Beyoncé hebben in het verleden uitgesproken over hun politieke voorkeuren. Dit deden ze vooral tijdens de verkiezingen van 2020. Toch hebben ze tot op het heden geen publieke steun uitgesproken over een van de kandidaten van de verkiezingen van 2024. Wat wel bekend is dat Beyoncé haar nummer "Freedom" beschikbaar heeft gesteld voor gebruik tijdens campagne-evenementen van Kamala Harris. Voor velen leek het alsof Beyoncé Harris mogelijk zou steunen. Ook Taylor Swift sprak haar steun uit voor Harris in 2020. Zij citeerde toen een tweet met enthousiasme. Wie weet wat er nog in de toekomst te wachten staat.

Had jij gehoopt op een concert van Taylor Swift en Beconyé en zou jij hierheen gaan?