De nominaties voor de VMA's zijn bekend: dit moet je erover weten

Media door Maya Luz

Er zit weer een grote awardshow aan te komen! Over een paar weken worden de MTV Video Music Awards uitgezonden. Dit is een grote avond voor de muziekwereld. MTV heeft recentelijk de nominaties voor dit jaar bekendgemaakt. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Dit nummer wil Adele nooit meer hoeven zingen

Alle belangrijke info over de VMA's

De MTV Video Music Awards zullen op woensdag 11 september plaatsvinden. De ceremonie zal beginnen om acht uur 's avonds, lokale tijd. Dit betekent dat de show pas om twee uur 's nachts begint voor ons. Mocht je niet op willen blijven voor de show, de rode loper begint vaak al een aantal uren eerder. De awardshow zou eigenlijk een dag eerder plaatsvinden, maar MTV heeft besloten om de ceremonie een dag op te schuiven in verband met een presidentieel debat dat zal plaatsvinden tussen Donald Trump en Kamala Harris op dezelfde dag. De MTV VMA's zullen plaatsvinden in de UBS Arena in Elmont in de staat New York.

Wie zijn er genomineerd?

Dit jaar wint Taylor Swift alvast de prijs voor de artiest met de meeste nominaties. Dit jaar wist ze tien nominaties binnen te slepen voor categorieën als 'Song of the Year', 'Artist of the Year' en 'Best Pop'. Daarnaast is ze genomineerd voor 'Video of the Year' voor haar videoclip voor het nummer Fortnight met Post Malone. Mocht ze deze award dit jaar winnen, dan is ze de eerste artiest ooit die de award drie keer achter elkaar en vijf keer in totaal wint. Post Malone zit Taylor Swift op de hielen als het op nominaties aankomt. Hij heeft er negen. Andere artiesten met veel nominaties zijn Ariana Grande, Sabrina Carpenter en Eminem. Zij hebben alle drie zes nominaties. Andere grote namen die dit jaar genomineerd zijn, zijn Olivia Rodrigo, SZA, Megan Thee Stallion en Beyoncé.

Dit jaar zijn er ook een aantal artiesten voor het eerst genomineerd voor een VMA. Hieronder vallen bijvoorbeeld Tyla, Chappell Roan, Coco Jones en Gracie Abrams.

Wie treden er op?

Chappell Roan is niet alleen voor het eerst genomineerd voor een VMA. Ze zal tijdens de VMA's ook voor het eerst optreden bij een awardshow. Naast Chappell zijn er nog veel meer artiesten die zullen optreden tijdens de show.  Zo zullen Sabrina Carpenter, Camila Cabello, GloRilla, en Rauw Alejandro ook op het podium klimmen om hun grote hits te zingen. Voor welk optreden ben jij het meest enthousiast? Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we Taylor Swift weer uitgetogen kunnen zien dansen in het publiek.