Deze vrouw verdient miljoenen door slechts één uur per week te werken

Werk & studie door Anjali

We dromen er allemaal van om veel geld te hebben, maar weten dat we er ook veel voor moeten werken. Toch kan het ook anders, want deze vrouw verdient miljoenen door maar één uur per week te werken.

Jenna Kutcher

Jenna Kutcher had een zakelijke baan, maar besefte zich al snel dat dit niet voor haar was weggelegd. Ze besloot een risico te nemen en fotograaf voor bruiloften te worden, iets wat ze écht leuk vindt en ook goed in is. Dit deed ze, tot ze erachter kwam dat het lastig was meer geld te verdienen zonder nóg meer uren te werken. Ze werkte van 2011 tot 2018 als trouwfotograaf, waarbij ze in 2018 voor het eerst viraal ging op het internet. Hierdoor kon ze al snel van fulltime fotograaf naar bedrijfseigenaar gaan.

Entrepreneur

Omdat Jenna haat fotografiecarrière begon met een camera van slechts driehonderd dollar en nog maar weinig ervaring, leerde ze al snel waardevolle tips om een succesvol bedrijf te starten. Dingen die anderen ook wel handig zouden vinden. Ze realiseerde zich dat ze wel iets heel interessants had gedaan om binnen drie jaar miljoenen per jaar te verdienen. Dat was het moment dat ze besefte dat ze ook anderen kon leren hoe ze dit konden doen. Ze begon onder meer een podcast met meer dan honderden miljoenen downloads en schreef een boek.

Gouden tip

'Its all about working smarter, not harder' vertelt Jenna. Haar gouden tip? Gebruik Pinterest! Pinterest is in principe een social media platform, maar wordt vooral gebruik voor inspiratie naar bijvoorbeeld outfits, recepten en interieur. Jenna gebruike het platform als zoekmachine om mensen naar haar website te leiden. En dat doet ze slim, want mensen die op Pinterest zitten zoeken naar inspiratie en klikken vaak door naar de relevante websites. Als ze een mooi plaatje zien, zijn ze vaak geneigd te kijken naar waar dit vandaan komt, hoe ze bepaalde producten kunnen aanschaffen en wie de aanbieders zijn van de diensten of producten.

Miljoenen met weinig moeite

Jenna uploadde dan ook haar mooiste foto's op de website en gebruikte relevante tags om meer mensen te kunnen bereiken. Op die manier konden toekomstige echtparen, die op zoek zijn naar leuke trouw- en shootlocaties en zoekende naar fotografen zijn, haar foto's vinden op het platform. Via deze foto's werden ze naar de website van Jenna geleid, wat ervoor zorgde dat ze meer klanten kreeg.

Geen extra werk

Het plaatsen van de foto's op Pinterest kost haar net aan een uurtje per week, maar kost verder geen extra tijd of werk. Ze maakt de foto's namelijk al voor haar werk, en hoeft alleen toestemming te hebben van de klanten om ze online te plaatsen. Zo hoeft ze bijvoorbeeld geen extra uren te werken aan het opbouwen van een goed account, omdat de foto's al ter beschikking staan. En deze tip geeft ze ook aan andere bedrijfseigenaren mee: foto's van jaren geleden worden nog steeds gezien en mensen komen ook vanuit die foto's naar de website. Het is altijd het proberen waard, misschien verdien je er wel miljoenen mee!