Haat je je baan? Post erover online, dat helpt

Werk & studie door Maya Luz

Heb jij ook weleens van die dagen dat je echt geen zin hebt om te gaan werken? Veel mensen herkennen dit sentiment. Even klagen over je werk kan soms heel fijn zijn. Dit is momenteel zelfs een trend op TikTok! Dit moet je erover weten.

Lees ook: 5X leuke side hustles om wat bij te verdienen

Anti-corporate influencers haten hun baan

Het is tegenwoordig niet gek meer om over ieder aspect van ons leven te posten op sociale media. We posten over onze vrienden, hobby's, familie en ook over ons werk. Maar wat nou als je je baan helemaal niet leuk vindt? Zelfs daar heb je tegenwoordig specfieke influencers voor! Anti-corporate influencers posten specifieke content over het haten van hun kantoorbaan. Niet willen werken is een heel normaal gevoel dat we allemaal weleens hebben en de 24-jarige Josh Rosen uit New York deelt dit gevoel. Hij post regelmatig over zijn negatieve gevoelens over zijn werk om het er maar gewoon even uit te gooien.

@joshrosen_

Ook Ciara post over haar haat voor haar negen tot vijf. Ze is inmiddels gestopt met haar kantoorbaan, maar toen ze nog werkzaam was bij het bedrijf was ze erg vocaal over haar negatieve gevoelens tegenover haar werk. In 2023 nam ze ontslag. Tegenwoordig is ze de eigenaar van een graphic design bedrijf dat stickers maakt over 'corporate slander'.

@pregame.byci

Even online klagen helpt

Een hekel hebben aan je baan is natuurlijk niks nieuws. Er zijn genoeg mensen die een baan hebben waar ze alles behalve gelukkig van worden. Erover klagen op het internet kan een oplossing bieden. Het geeft je de mogelijkheid om even te ranten over alles dat je dwarszit. Op TikTok krijg je vervolgens (hopelijk) een goede dosis validatie en support van mensen in vergelijkbare situaties. Toch is het niet altijd de oplossing. Jezelf bevinden in een toxic werkomgeving is namelijk een probleem dat je alleen kunt verhelpen door daar weg te gaan. Maar tot je klaar bent om dat te doen is even klagen op het internet zeker geen slecht idee. Pas alleen wel op dat je niet in de problemen komt met je werkgever!

De Gen Z mindset

Eerdere generaties klaagde ook al over hun werk, maar Gen Z is de eerste die dit publiekelijk doet op het internet. Generatie Z post over vrijwel alles en is zich niet altijd even bewust van hun digitale voetafdruk. Maar Gen Z heeft nu de leeftijd bereikt om echt te beginnen met werken. Veel mensen uit deze generatie studeren binnenkort af of zijn al klaar met hun studie. Dit in combinatie met de stress van het werkleven zorgt ervoor dat deze trend zo succesvol is op TikTok. Het lijkt erop dat we een tijdperk hebben bereikt waarin we onze sociale media niet meer afschermen voor potentiële werkgevers. Gen Z pakt het lekker anders aan!