5X leuke side hustles om wat bij te verdienen

Werk & studie door Anjali

Wat extra geld verdienen is nooit mis, maar hoe doe je dat? Deze side hustles helpen je wat bij te verdienen.

Side hustles

Side hustles zijn bijbaantjes, of in ieder geval andere bronnen van inkomsten. Naast je fulltime baan kun je door wat andere dingen te doen wat bijverdienen en meer ervaring op te doen. Er zijn veel verschillende manieren, en wij vertellen je een aantal dingen die je kunt doen om een extra zakcentje te verdienen.

1. Workshops

Vind jij iets leuk om te doen, of heb je een echte hobby? Vaak willen mensen leren waar jij al veel vanaf weet, dus organiseer een workshop! Hierbij kun je bijvoorbeeld je leukste DIY-projecten doorgeven, brainstormsessies organiseren of sportlessen geven. Alle hobby's en interesses kunnen gedeeld worden, dus help de beginners een beetje!

2. Social media beheren

Voel jij je helemaal thuis in de wereld van Instagram, Facebook, TikTok of Pinterest? Veel organisaties en bedrijven zijn op zoek naar mensen die hun sociale media kunnen beheren. Bied jezelf aan als social media of content creator! Op die manier kun jij wat extra's bijverdienen terwijl zij genoeg nieuwe klanten krijgen.

3. Honden uitlaten

Als je graag een rondje wandelt, een echte dierenvriend bent én graag een zakcentje wilt verdienen is dit dé side hustle voor jou: honden uitlaten. Niet alleen verdien je er geld mee, je bent ook nog eens omringd door lieve honden. Daarnaast kun je heerlijk genieten van de buitenlucht en het schijnende zonnetje en krijg je wat extra beweging mee. Win-win, toch?

4. Lokale gids

Weet jij nogal wat van de geschiedenis van jouw (dichtsbijzijnde) stad, dan is dit één van de betere side hustles voor jou: geef een tour, of maak een tourgids. Leid anderen rond en deel alle informatie die je hebt over de speciale plekken in de stad: gegarandeerd dat mensen blij met je zijn.

5. Redigeren

Ben jij zo iemand die altijd de kleine spelfoutjes uit de tekst ontdekt, of kun je er echt absoluut niet tegen als iemand een spelfout maakt? Kijk dan eens of je teksten kun redigeren: de tekst is al gemaakt, maar je verbetert alleen de fouten in de zin van spelling, taalgebruik en tone of voice. Je kunt er zo snel doorheen gaan als je kunt lezen, dus het is zo gedaan. En de mensen en bedrijven voor wie je het doet zijn je eeuwig dankbaar als je het goed doet.