⁠⁠Dit zijn de 10 best betaalde banen in Nederland

Werk & studie door Juliët

Is salaris je grootste motivatie om te werken? Dan hoef je bij de volgende banen je geen zorgen te maken. De volgende banen die we benoemen in dit artikel, zijn de best betaalde in Nederland. Ze zijn gebaseerd op een onderzoek van Nationale Beroepengids en we kunnen je zeggen, de getallen zijn hoog.

 

Dit zijn de 10 best betaalde banen in Nederland

 

1. Onderzoeker Klinische Chemie

Wist je dat bij dit beroep je salaris start bij €15.000 en dit kan oplopen tot €20.000? Een goed betaalde baan dus, maar is niet niks. Als onderzoeker ben je verantwoordelijk voor de analystische, consultatieve en wetenschappelijke taken in een laboratorium. Je werkt vooral met lichaamsvloeistoffen als bloed, urine en hersenvocht.

 

2. Piloot

We gaan door met nummer twee, dit is piloot. Het ligt wel echt aan de rang, want je salaris kan oplopen van de €3.200 en de €19.200. Poe dat zijn nog eens bedragen. Een vliegtuig van de grond krijgen is natuurlijk ook niet de meest makkelijke klus. Je hebt er een behoolijk intensieve pilootopleiding voor nodig.

 

3. Commercieel directeur

Commercieel directeur hoort ook in het rijtje best betaalde banen. Je salaris ligt tussen de €5.295 en de €16.025. Met deze functie ben je verantwoordelijk voor de verkoopkantoren, verkoopsondersteunende teams en de beleving van de klant. Een veel gevarieerde baan.

 

4. Accountant

Als accountant hou je je bezig met het samenstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen en financiële overzichten. Je salaris start bij €2.750 euro en als je het goed doet kan het oplopen tot €9.000. Niet verkeerd toch?

 

5. Neurochirurg

Een neurochirurg houdt zich bezig met de operatieve behandeling van het zenuwstelsel, de schedel, het ruggenmerg en de wervelkolom. Via de neuroloog komen patiënten vaak bij de neurochirurg. Met stalen zenuwen en veel kennis kun je uiteindelijk tussen de €9.785 en €12.572 per maand verdienen.

 

6. Dermatoloog 

Als kenner van huid-, haar en nagelproblemen haal jij elke maand tussen de €5.833 en €10.833 binnen. Een interessante baan en vooral een die goed verdiend. Een dermatoloog doet zowel de diagnostiek als de behandeling van huidziekten.

 

7. Burgemeester

Heb jij zin om je stad of dorp te vertegenwoordigen? Dan is misschien het beroep Burgemeester wat voor je. Samen met de wethouders vorm je het dagelijks bestuur van de gemeente. Zo ben je voorzitter van de gemeenteraad en verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Per maand krijg je tussen de €3.340 en €10.325 gestort op je rekening.

 

8. Bedrijfsjurist

Veel evaring wordt beloond, want elke maand krijg jij tussen de €6.458 en €10.000 gestort. Als je net begint als bedrijfsjurist, dan verdien je ongeveer €2.917 euro per maand. Jij houdt je vooral met de juridische taken bezig binnen het bedrijf.

 

9. Advocaat

Met rechtenkennis en verschillende skills, kun jij als advocaat ook mooi wat verdienen. Namelijk tussen de €3.600 en €9.400.

 

10. Psychiater in de verslavingszorg.

Last but not least. Als psychiater in de verslavingszorg heb je een lange weg achter de rug met studies en werkervaring, maar het levert je wel een mooi salaris op. Dit ligt tussen de €4644 en €8115.

 

Had jij een van deze banen verwacht in dit lijstje?