Hotelontbijt is makkelijker met deze TikTok hack

Reizen door Maya Luz

Op vakantie gaan komt met een hoop fijne voordelen. Zo hoef je niet iedere ochtend zelf in de keuken te staan voor je ontbijt. Toch kan ons leven altijd wel makkelijker gemaakt worden, zelfs op vakantie. Probeer bijvoorbeeld deze handige TikTok hack voor het makkelijkste hotelontbijt.

Lees ook: TikTok heeft een nieuwe slaaphack met limoenen

Makkelijker boter smeren met deze TikTok hack

We kennen allemaal wel die kleine boterkuipjes die je kunt vinden bij een hotelontbijt. Het zijn van die kleine, plastic bakjes met precies genoeg boter voor op één broodje. Dat is natuurlijk al super handig, maar omdat deze boterkuipjes vaak net uit de koeling komen, kan de boter nog een beetje hard zijn. Hierdoor is het moeilijker om de boter mooi over je broodje te smeren. Dat verpest stiekem toch wel een beetje het gemak van een hotelontbijt, toch?

TikTok komt to the rescue! Met deze handige hack heb jij namelijk nooit meer last van dit kleine maar vervelende probleempje. Pak je boterkuipje en een vork. Prik met je vork een aantal gaatjes in het plastic laagje dat de boter afsluit. Houd het boterkuipje nu op z'n kop boven je broodje en druk met je duimen op de onderkant van het kuipje de boter eruit. De boter zal nu door de gaatjes komen. Dit maakt de boter een stuk smeerbaarder. Deze hack werkt ook voor verpakkingen waarbij de boter in plastic gewikkeld zit. En als je wil kun je deze hack natuurlijk ook proberen voor andere soorten broodbeleg. Denk bijvoorbeeld aan Nutella of appelstroop!

@aantafelbij.jannie

Nog meer hotelhacks

Wil je nog meer gemak uit jouw hotelverblijf halen? Dan hebben we hier nog een aantal leuke hacks voor je.

  1. Gebruik de mok die je krijgt voor je koffie of thee in de kamer als een speaker. Zet je telefoon in de mok wanneer je naar muziek wil luisteren. Door de mok wordt het volume versterkt, maar niet zo erg dat het te hard is en andere gasten stoort.
  2. Gebruik het verwarmde handdoekenrek in de badkamer om je kleding te drogen. Dit kan erg behulpzaam zijn wanneer je de dag voor je vertrek in een regenbui bent beland of wanneer je natte badkleding hebt die je last minute moet drogen.
  3. Stop je schoenen in de badmuts die je krijgt in de badkamer. Leg je schoenen met de zolen tegen elkaar neer en doe de badmuts hier omheen voordat je je schoenen in je koffer doet. Zo blijft je koffer, en de inhoud hiervan, schoon.