Met deze tips kun je makkelijker geld besparen op vakantie

Reizen door Anne-Fleur

Heb je een toffe vakantie voor de boeg? Dan kun je vast niet wachten tot je daadwerkelijk op je bestemming bent aangekomen. Lang leve de zomer! Helaas is vakantie vieren niet alleen maar leuk, want in andere landen kan het leven best duur zijn. Wil je wat geld besparen tijdens je reis, maar alsnog lekker kunnen genieten? Dat doe je met deze tips!

Lees ook: Op vakantie met je bestie: denk aan deze dingen

Geld besparen op vakantie

Waar de een zich aan een strak budget houdt op vakantie, laat de ander de teugels lekker vieren. Het is immers vakantie, maar we begrijpen het ook als je liever wat centen eraan overhoudt. We hebben een aantal tips voor je waarmee je alsnog plezier kunt beleven, maar ook op een verantwoorde (en slimme) manier met je geld omgaat.

Tourist traps

De grootste valkuil waar je in kunt trappen, is het bezoeken van toeristische plekken. Ja, we begrijpen het, de plekken zijn toeristisch om een reden, maar een iets minder drukke plek is vaak net zo mooi. Zo leer je ook een beetje local life kennen! Daarbij heb je het geluk dat je niet onnodig veel betaalt voor een matige cocktail en hoef je ook je rib niet te verkopen voor een strandbedje.

Gratis activiteiten zoeken

Op vakantie zijn er veel uitjes te vinden waar je voor moet betalen. Die zijn ook hartstikke leuk, maar het kost je toch weer heel wat. Gelukkig zijn er op veel bestemmingen ook genoeg gratis dingen te doen. Musea en kerken zijn vaak hartstikke free en natuurlijk geweldig om te bezoeken.

Restaurants plannen

Je hebt het vast weleens meegemaakt, in vakantielanden zijn hosts van restaurants erg overtuigend en lokken ze je makkelijk hun restaurant binnen.  Soms heb je geen keus en ben je opeens in een (wederom) matig restaurant beland, waar je het eten misschien helemaal niet lekker vindt en het ook nog eens hartstikke duur is. Onze tip is om daarom van tevoren al restaurants uit te zoeken en te plannen. Zo kun je alvast de menukaart bekijken en ook eens even spieken hoe duur het eten is. Daarnaast kun je ook reviews lezen en zien of het restaurant het waard is.

Je hoeft natuurlijk niet al te reserveren, maar een lijstje met restaurants en hoe duur ze zijn is een superslim (en makkelijk) idee om geld te besparen op vakantie. Ook handig voor onze anxiety girlies: je kunt je alvast voorbereiden op wat je gaat eten. Win-win!