Op vakantie met je bestie: denk aan deze dingen

Reizen door Maya Luz

Op vakantie gaan met je bestie, dat klinkt als een droom! Het is natuurlijk ontzettend leuk, maar er zijn ook een aantal dingen om rekening mee te houden zodat het ook echt leuk blijft. Dit zijn de dingen om aan te denken voordat je op vakantie gaat met je beste vriend(in).

Lees ook: Turbulentie? Doe dit dan nooit

Zorg ervoor dat je de taken eerlijk verdeelt tussen jou en je bestie

Voordat jullie op vakantie kunnen moet er een hoop gebeuren. Jullie moeten een plek uitzoeken om te verblijven, vluchten boeken, activiteiten plannen en inpakken. Om de vakantie gelijk goed te beginnen is het aan te raden om deze taken eerlijk te verdelen. Het is namelijk niet leuk als een iemand alles moet doen en daardoor al moe is voordat de reis begint. Doe zo veel mogelijk samen, hierdoor weten jullie ook precies wat jullie kunnen verwachten van de reis en kunnen jullie allebei meedenken.

Bespreek je wensen en voorkeuren voordat jullie vertrekken

Niet iedereen is hetzelfde als het op vakantie aankomt. De ene persoon houdt van de hele dag in de zon bakken op het strand en de ander gaat liever cultuur snuiven. Bespreek met elkaar wat je verwachtingen, wensen en voorkeuren zijn zodat jullie rekening kunnen houden met elkaar. Als jullie wensen niet volledig overeen komen kunnen jullie ervoor kiezen om compromissen te stellen of afspreken om af en toe iets alleen te doen.

Bedenk je dat jullie niet onafscheidelijk hoeven te zijn

Daarover gesproken, jullie zitten niet aan elkaar vast. Het is niet erg als jullie af en toe even alleen op pad gaan. Misschien wil je bestie nog even in bed blijven liggen terwijl jij graag naar het strand wil, prima! Soms is het wel even fijn om wat alone time te hebben tijdens je vakantie. Je houdt natuurlijk van je bestie, maar op elkaars lip zitten is ook niet altijd fijn.

Ga praten over geld niet uit de weg

Reizen kost geld. Je geeft geld uit aan het reizen zelf, eten, activiteiten en souvenirs. Het is soms vervelend om over te praten maar we raden je aan om afspraken te maken over wie wat betaalt. Maak de verdeling zo eerlijk mogelijk. Zo hoeven jullie achteraf geen Tikkie's heen en weer te sturen.

Communiceer constant met elkaar tijdens de vakantie

Het kan voorkomen dat iemand tijdens de vakantie even niet lekker in z'n vel zit. Dat is heel normaal, maar je bestie kan dit niet altijd ruiken. Communiceer dus met elkaar over hoe je je voelt en wat je nodig hebt op dat moment. Heb je honger, meer slaap nodig of behoefte aan wat stilte, communiceer dat dan. Hiermee voorkom je vervelende discussies of zelfs ruzie. Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie nog steeds besties zijn na de vakantie.