Bachelor-Femke eerlijk over breuk: 'Hij dumpte mij via de telefoon'

Media door Alyssa

Het leek zo perfect: Femke en Rien, smoorverliefd dankzij De Bachelor. Rien was zó zeker van zijn zaak dat hij alle andere chicks tijdens het programma naar huis stuurde. Maar eenmaal thuis bleek de realiteit toch anders. In een interview met Cosmopolitan onthult Femke nu waarom het echt over is tussen hen.

Contact na De Bachelor 

"Na het programma ging ik terug naar Bali en hielden we nog twee maanden goed contact. Maar dat werd al snel minder. Als ik er nu op terugkijk, was hij toen al aan het 'uitstemmen'. Dat werd ook duidelijk tijdens de reünie." Femke hoopte vurig dat de vonk vanzelf weer zou overslaan bij Rien. "Ik vertrok naar Ibiza voor hem en alles was daar fijn; we matchten op veel fronten, hadden leuke dagen en nooit ruzie. Maar de lat lag wel heel hoog. Op Zanzibar was hij superverliefd. Als dat gevoel minder wordt, ga je twijfelen: 'Zit dit wel goed?'"

Wennen aan elkaar

Femke legt uit dat ze na De Bachelor direct gingen samenwonen, zonder de kans te krijgen om op een normale manier te daten. "Ik had mijn eigen huis, hij had zijn huis. We hadden het organisch moeten laten verlopen in plaats van direct samenwonen. Het samenwonen benauwde Rien meer dan hij had verwacht. Hij had zijn eigen ruimte nodig. En ergens vond ik dat zelf ook fijn. Daarom ging ik ook even naar Parijs. Hij kwam langs en dat waren opnieuw superleuke dagen."

De pijnlijke waarheid

Toch kwam de break-up keihard aan bij Femke. "Na Parijs ging ik naar Amsterdam en kreeg ik al snel een belletje van Rien. Hij vertelde dat hij zich goed voelde in zijn eigen flow op Ibiza en dat hij niet klaar was voor een relatie. Voor hem was het dus klaar."

Alarmsignalen

Femke had de breuk liever face-to-face gehad in plaats van telefonisch. "Hij had naar Amsterdam kunnen komen en die twijfel eerder kunnen uitspreken. Ik had het zelf niet zo aangepakt. In het begin was ik verdrietig. Waarom alles nu al stopzetten? We hebben het niet goed geprobeerd in een gewone setting en voor mijn gevoel te vroeg opgegeven. Aan de andere kant zie ik nu in dat wij het gewoon niet voor elkaar zijn." Het niet klaar zijn voor een relatie en het telefonisch dumpen waren voor Femke duidelijke alarmsignalen. Ze twijfelt nog steeds wat echt was en wat niet.

Ook Bachelor-Rien geeft tekst en uitleg

Ook Rien heeft zijn zegje gedaan over de breuk in Shownieuws. "Er is niet één ding geweest waardoor het is stukgelopen, maar ik denk dat er zoveel tijd tussen heeft gezeten, dat je elkaar daarna weer echt moet leren kennen. We hebben het ook heel leuk samen, maar als je niet honderd procent overtuigd bent..." Rien geeft toe dat de breuk vooral van zijn kant kwam. "Fem had het misschien nog wel meer tijd willen geven. Voor mij was het toch duidelijk, ik was niet overtuigd. Ik voelde dat ik een knoop moest doorhakken daarin."

Lees ook: Josephine blikt terug op De Bachelor: 'Wat wij hadden was echt'