Oei! Ook OM gaat in hoger beroep tegen Ali B

Media door Alyssa

De zaak tegen Ali B is nog lang niet klaar! Niet alleen de rapper zelf, maar nu gaat ook het Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen de uitspraak. Ali B werd eerder deze maand veroordeeld tot twee jaar cel voor verkrachting en poging tot verkrachting, maar het OM is niet tevreden met de vrijspraken die hij kreeg.

Jill Helena's zaak krijgt een vervolg

Het OM gaat specifiek in beroep tegen de vrijspraak in de zaak van The Voice-finaliste Jill Helena. Zij beschuldigde Ali B van aanranding, maar hoewel de rechtbank haar getuigenis geloofwaardig vond, kon de aanranding niet bewezen worden. Het OM denkt dat ze hier in hoger beroep wel een zaak van kunnen maken. "Het OM ziet na bestudering van het vonnis aanknopingspunten om de zaak opnieuw voor te leggen in hoger beroep. Dat geldt ook voor de andere twee vrijspraken", aldus het Openbaar Ministerie.

Ali B blijft volhouden onschuldig te zijn

Ondertussen laat zijn advocaat weten dat de rapper nog steeds overtuigd is van zijn onschuld. Hij voelde naar eigen zeggen "ongeloof" en "diepe teleurstelling" na het vonnis. In hoger beroep gaat hij dan ook vol voor vrijspraak.

Slachtoffers moedig om naar voren te stappen

Het OM noemt het "moedig" dat slachtoffers zich gemeld hebben met hun verhaal, zeker gezien alle media-aandacht. Ze benadrukken hoe belangrijk het is dat slachtoffers van seksueel misbruik aangifte blijven doen.

Jill Helena blij met beslissing OM

The Voice-finaliste Jill Helena is in ieder geval opgelucht dat het OM achter haar staat en in hoger beroep gaat. Haar advocaat Sébas Diekstra zegt: "Het gehele proces is cliënte heel zwaar gevallen. Het hoger beroep zal vast niet veel makkelijker worden. Zij is in ieder geval heel blij dat het Openbaar Ministerie achter haar zaak staat, achter haar staat en er alles aan doet om recht te doen aan wat er gebeurd is."

Gespot in Weeze

Maandagavond kwam het nieuws naar buiten dat Ali B ondanks de situatie gewoon met zijn gezin op vakantie is. In Shownieuws vertelde Evert Santegoeds: "We hebben hem gespot op het vliegveld van Weeze van Duitsland, en daar nam hij samen met zijn vrouw Breghje en met de kinderen het vliegtuig naar Marokko."

Mag dat zomaar?

Maar wacht even, mag hij dan zomaar naar Marokko afreizen? Volgens advocaat Bram Moszkowicz wel. "Omdat hij in hoger beroep is hoeft hij niet te zitten en de rechtbank heeft kennelijk geen voorwaarden opgelegd aan hem die zouden maken dat hij niet naar het buitenland mag."

Vrijwillige terugkeer of niet?

De grote vraag is natuurlijk: gaat Ali B dan nog vrijwillig terugkeren naar Nederland of niet? Presentator Manuel Venderbos opperde al: "Levert Marokko uit aan Nederland?" Nou, volgens Moszkowicz niet. "Nee, bij mijn weten levert Marokko geen onderdanen uit en volgens mij heeft hij ook een Marokkaans paspoort. Dan zit hij daar veilig." Oef, dat klinkt niet al te hoopvol voor een snelle terugkeer...

Lees ook: Wow! Ook Khalid Kasem probeerde slachtoffer Ali B over te halen tot mediaton