Waarom je beter geen label aan je koffer kunt hangen

Reizen door Anne-Fleur

Op je vakantiebestemming aankomen en erachter komen dat jouw koffer door iemand anders is meegenomen van de bagageband is natuurlijk je grootste nachtmerrie. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een label of touwtje aan hun suitcase te hangen, om de bagage zo makkelijk te herkennen. Super slim, zou je denken... Toch blijkt het nóg slimmer te zijn om dat niet te doen. Dit is waarom!

Lees ook: Zo hou je je kostbare items veilig op vakantie

Koffer kwijtraken

Misschien is het je al eens gebeurd, of misschien heb je het bij een ander zien gebeuren; op het vliegveld bij de bagagebanden staan en je koffer zit er niet meer tussen. Of, er zijn wel tien mensen met dezelfde zwarte koffer; welke is nou van jou? Een label of touwtje aan je koffer hangen, of 'm helemaal volplakken met leuke stickers lijkt een goede oplossing. Zo herken je je geliefde koffer namelijk uit duizenden.

Een bagagemedewerker van Dublin Airport heeft uitgelegd dat je dit eigenlijk beter niet kunt doen. Zo'n simpel labeltje kan namelijk voor grote problemen zorgen. Zowel bij jou, als het vliegveld... Benieuwd waarom? Lees dan maar gauw verder!

Geen label aan je koffer doen

De reden waarom deze bagagemedewerker adviseert geen label aan je koffer te doen, is misschien nog wel erger dan je koffer niet kunnen herkennen op je vakantiebestemming. John (van Dublin Airport) legt het haarfijn aan RSVP Live uit. "De touwtjes die mensen aan hun reiskoffer vastmaken om hem te herkennen, kunnen problemen veroorzaken bij het scannen van de bagage. Als de reiskoffer niet automatisch gescand kan worden, dan moet deze handmatig verwerkt worden, wat ervoor kan zorgen dat je koffer de vlucht niet haalt." Wow! Weg met die labels dus. Wellicht is het dan toch tijd voor een nieuwe gepersonaliseerde koffer of je moet het risico willen nemen. Maar ja, wie wil er nu op vakantie zonder zijn bagage...?

Andere tip

Als bagagemedewerker op een vliegveld maakt John natuurlijk genoeg mee. Hij heeft dan ook vast mensen veel vreemde dingen zien meenemen. Ben je van plan marsepein mee te nemen op vakantie? Doe maar niet, zegt John. Het deegachtige mengsel van marsepein, dat gemaakt wordt van amandelen, suiker en eieren, heeft namelijk dezelfde substantie als sommige explosieven, vertelt John nog. Hierdoor kun je er zomaar uitgehaald worden door de douane. Oeps!

Lees ook: Bon voyage! Welke bagage mag je meenemen op reis?