Deze reishacks maken jouw vakantie makkelijker

Reizen door Maya Luz

Ga jij deze zomer op vakantie? Dan zijn er genoeg dingen om over na te denken. Het boeken van je vlucht, het hotel waar je in gaat verblijven, inpakken en ga zo nog maar even door. Stress dus. Met deze reishacks maak je jouw vakantie een stuk makkelijker.

Lees ook: Zo hou je je kostbare items veilig op vakantie

Doe een tracker in je koffer

Wanneer je op vakantie gaat is de kans groot dat je een grotere koffer meeneemt die in het ruim van het vliegtuig belandt. De grootste nachtmerrie van iedere vakantieganger is dat deze koffer vervolgens kwijtraakt. Dit kun je natuurlijk nooit volledig voorkomen want het is niet iets waar jij zelf iets aan kunt doen. Wat je wel kunt doen is een tracker in je koffie doen zoals een Airtag. Deze kun je na het inchecken de hele tijd blijven volgen. Raakt de koffer vermist, dan kun je alsnog achterhalen waar deze is. Zo raak je nooit meer je belangrijke outfits kwijt.

Boek een vlucht in de ochtend

Als je gaat vliegen is het goed om stil te staan bij hoe laat je wil vliegen. Een vlucht in de ochtend klinkt misschien niet heel fijn, maar het heeft veel voordelen. Deze vluchten worden namelijk minder vaak gecancelled of vertraagd. Daarnaast ben je dan vaak al aan het begin van de dag op je bestemming. Zo heb je nog iets aan je dag!

Zorg voor genoeg ruimte in je planning voor eventuele vertragingen of andere obstakels

Stel, je moet een keer overstappen tijdens je reis, dan wil je niet dat een vertraging roet in het eten gooit. Plan je vluchten het liefst niet te dicht op elkaar, hierdoor kan een klein foutje al gelijk voor een hoop problemen zorgen. Gun jezelf wat speling. Dit geldt ook voor het vervoer van en naar het vliegveld. Mocht er dan iets fout gaan, dan is er geen reden tot paniek.

Maak een algemene inpaklijst die je kunt hergebruiken voor iedere vakantie

Inpakken voor je vakantie kan flink wat stress opleveren. Want wat moet je allemaal meenemen? Wat wil je aan? Hoeveel outfits moet je meenemen? En wat nou als je iets vergeet? Om deze laatste zorg weg te nemen is het goed om een algemene checklist te maken van dingen die je sowieso in moet pakken. Denk aan de belangrijkste dingen zoals je paspoort, tandenborstel en sokken, maar ook andere dingen die je snel zou vergeten. Deze checklist kun je ook hergebruiken voor je volgende vakantie. Dat is pas handig.