Dit zijn de lekkerste snacks voor een picknick

Eten door Maya Luz

De zomer is begonnen, de perfecte tijd van het jaar om al je vrienden te verzamelen in het park voor een gezellige picknick. Wil jij je vrienden verrassen met unieke snacks tijdens jullie volgende picknick? Dit zijn onze favoriete hapjes om mee te nemen naar een zomerse picknick met vrienden.

Lees ook: Dit zijn de lekkerste snacks voor naar het strand

Voor de zoetekauwen: cupcakes

Laten we beginnen bij een leuke optie voor de zoetekauwen onder ons: cupcakes. Cupcakes zijn ontzettend leuk om te maken en handig om mee te nemen naar een picknick. Het leukste eraan is natuurlijk het decoreren ervan. Als jij en je vrienden het leuk vinden, kunnen jullie het decoreren ook onderdeel maken van de dag. Zo maak je het eten niet alleen lekker, maar ook interactief. Maak er een wedstrijdje van om te zien wie de meest creatieve cupcake kan maken.

Zelfgemaakte hummus met een twist

Hummus is een klassieke dip die je bij iedere gelegenheid wel op tafel kunt zetten. Ook voor een picknick is het altijd een goed idee. Maar waarom zou je gewoon een bakje hummus bij de supermarkt halen, als je het ook zelf kunt maken op een unieke manier? Je kunt een hoop verschillende dingen toevoegen aan hummus om het helemaal eigen te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een avocado hummus of een zoete aardappel hummus? Verras je vrienden met een smaakcombinatie die ze nog niet eerder hebben geproefd.

Een fruitige borrelplank

Borrelplanken zijn altijd leuk om samen te stellen. Maar wat nou als je deze volledig laat bestaan uit fruit? Op deze manier combineer je de klassieke fruitsalade en de borrelplank. Dit is ideaal voor een warme zomerdag. Het leukste is om al je fruit op een creatieve manier op de borrelplank te leggen. Zo wordt het een echt kunstwerkje dat perfect past in je Instagram foto's.

Tiramisu in een potje

Dessert tijdens een picknick is ook belangrijk! Tiramisu is een makkelijk dessert om te maken en je kan het ook gemakkelijk verdelen in kleine porties. Hiervoor heb je enkel kleine, glazen potjes nodig waar je het gerechtje in kunt maken en serveren. Zo geef je de je dagje in het park een luxe sfeer.

Een uniek kaasplankje

Houden jij en je vrienden van kaas? Stel dan een uniek kaasplankje samen. Kies uit verschillende kazen die jij en je vrienden nog niet eerder geproefd hebben. Zo maak je er een soort mini proeverij van. Combineer de kazen met tapenades, crackers en eventueel wat fruit om het af te maken.

Sushi tijdens een picknick? Absoluut

Sushi, voor een picknick? Uhm, ja. Sushi kun je gemakkelijk zelf maken en je kan een hoop verschillende vullingen gebruiken. Zo maak je een sushirol voor al je vrienden! Je kan het gemakkelijk meenemen en het maakt je picknick een stuk unieker.