Dit zijn de lekkerste snacks voor naar het strand

Eten door Maya Luz

Het is eindelijk zomer! Het Nederlandse weer begint ons eindelijk weer een zomers gevoel te geven. Wil jij deze zomer lekker genieten aan het strand? Dit zijn de lekkerste snacks om mee te nemen.

Lees ook: Word je slimmer als je pure chocola eet?

Wraps zijn altijd strandproof

Wraps zijn altijd een handige snack om mee te nemen als je een dagje op pad gaat. Ze vullen goed en zijn natuurlijk ontzettend lekker. Je kunt ze vullen met van alles en nog wat. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van zalm en roomkaas of ga juist voor hummus en falafel. Snijd je wraps in dunne, bite size stukjes zodat je ze gemakkelijk uit kunt delen.

Dipjes met crackers of groente

Niks is zo relaxt als op het strand liggen en ondertussen genieten van heerlijke dips. Je kunt een heel breed assortiment aan dipjes meenemen in je koelbox en deze heerlijk opsmikkelen met je favoriete crackers of groente. Denk bijvoorbeeld aan hummus, guacamole, tzatziki en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils en het is gemakkelijk om mee te nemen en op te bergen.

Wat zoete baksels

Na wat zoutige snacks kunnen we ons voorstellen dat je ook wel zin krijgt in iets zoets. Naar het strand kun je bijvoorbeeld plakken bananenbrood of muffins meenemen. Door het papiertje van de muffin kun je deze ook gemakkelijk eten zonder dat je zand op je muffin komt. Wat servetten meenemen is alsnog altijd handig in verband met kruimels.

Een verkoelende gazpacho

Soep meenemen naar het strand, dat klinkt een beetje gek. Maar een verkoelende gazpacho kan juist een hele leuke snack zijn voor naar het strand. Traditionele gazpacho wordt gemaakt van tomaat. Dit is een goede optie, maar er zijn ook een hoop andere varianten die je kunt proberen. Ga bijvoorbeeld voor een zomerse watermeloen gazpacho.

Pastasalade kan niet missen

Pastasalades zijn top om mee te nemen op pad. Ze kunnen koud geserveerd worden en je kunt ze samenstellen met alle ingedriënten die jij lekker vindt. Ga bijvoorbeeld voor cherry tomaatjes (of zongedroogde tomaat), olijven, balsamico azijn, mozerella en ga zo nog maar even door. Je kunt dit gemakkelijk meenemen in je koeltas. Extra tip: voeg je sla pas toe als je het gaat eten. Als je sla namelijk te lang in de dressing ligt, verliest het zijn crunch.

Fruitspiesjes voor de kids

Tot slot doe je altijd je hele gezelschap een plezier met fruitspiesjes tijdens een dagje strand. Deze zijn hartstikke leuk voor de kids, maar natuurlijk ook voor de volwassenen. Fruit is lekker zoet maar ook verfrissend, perfect voor een hete dag. Stel je spiesjes samen met bijvoorbeeld aardbeien, druiven, watermeloen en appel.