Wil je een nieuwe taal leren? 4X tips om een taal sneller te leren

Reizen door Anjali

Wil je al een hele tijd een taal leren, maar is dat moeilijk dan gedacht? Daar weten wij wel raad mee. Met deze tips leer je sneller een nieuwe taal.

Een nieuwe taal leren

Een taal leren is niet zo makkelijk als je misschien denkt. Waarschijnlijk heb je op de middelbare school wel wat Frans, Duits of Spaans gehad, maar er is een reden dat dat niet goed is blijven hangen. Alleen de simpelste woorden als 'hallo', 'eetsmakelijk' en 'dag' ken je vaak nog wel, amar hoe maak je jezelf wegwijs op vakantie? Deze tips zullen je helpen.

1. Betekenissen opzoeken

Je moet natuurlijk wel weten wat woorden precies btekenen, voor je ze kunt gebruiken. Zoek de betekenis van de woorden meteen op als je ze hoort: zo leer je de woorden die je niet kent én weet je ze gelijk te gebruiken in een zin. Herhaal deze woorden een paar keer in je hoofd, en schrijf ze op in je notities.

2. Films kijken

Een nieuwe taal leer je pas écht snel door films en series te kijken die afkomstig zijn uit het desbetreffende land. Zo leer je precies hoe je woorden en zinnen uitspreekt en hoe je de woorden in een zin gebruikt. Gberuik op het begin nog ondertiteling, maar let erop dta je na verloop van tijd de ondertiteling uitschakelt en kijkt hoe veel je er nog van begrijpt. Niet alleen leer je op deze manier de taal beter, maar je maakt ook kennis met de cultuur van het land.

3. Boeken lezen

Deze tip zal op het begin nog wat lastiger zijn, ,aar door veel te lezen in de taal die je wilt leren zul je echt resultaat zien. Lees overal waar het kan: op vakantie, in de trein, in je pauze of voor het slapengaan. Vaak merk je dat je een aantal woorden al wel kunt herkennen, en kun je zo invullen wat er in de zin besproken wordt. Nu zeggen we niet dat je gelijk met een moeilijk boek moet beginnen: een kinder- of sprookjesboek werkt al wonderen voor beginners. Bovendien kun je ook wat van het verhaal afleiden door plaatjes. Ook een kookboek kan in je voordeel werken: zo weet je precies wat ingrediënten zijn in deze nieuwe taal, en red je het in ieder geval in de supermarkt of tijdens het bestellen in een restaurant.

4. Muziek luisteren

Luister muziek in de taal die je wilt leren. Niet alleen maak je kennis met de cultuur van het desbetreffende land, maar je kunt ook nog eens in een mum van tijd meezingen én je begrijpt wat er gezegd wordt. Houd het vooral leuk en doe er een dansje bij, dat is de beste manier om een nieuwe taal te kunnen leren.