7 tips om comfortabel in een hostel te verblijven

Reizen door Linde

Ga je deze vakantie op reis en verblijf je in een hostel? Het is dan superleuk om nieuwe mensen te ontmoeten die ook reizen. Ook is het natuurlijk een stuk voordeliger dan een hotel. Het verblijf is wel heel anders dan een hotel. Je deelt een kamer met mensen die je nog niet kent. Dit is soms ook een beetje spannend. Je wil op vakantie natuurlijk relaxen en niet bezorgd zijn over je verblijf in een hostel. Daarom hebben wij zeven tips om je zo comfortabel mogelijk te laten voelen tijdens je hostel verblijf.

Lees ook: Top tip: zet deze vakantiedagen in om maximaal vrij te zijn in 2024

Leer de mensen in het hostel kennen

Slapen met wildvreemde mensen is waarschijnlijk een beetje spannend. Leer daarom de mensen in jouw kamer kennen. Wanneer je je kamergenoten leert kennen, maak je je ook minder zorgen over je verblijf. Er ontstaat misschien zelfs een hechte vriendschap. Samen koken is de perfecte manier om een gesprek met iemand te beginnen.

Wees attent 

In een hostel is het belangrijk om rekening te houden met de mensen waarmee je in een kamer slaapt. Zorg dus dat je wekker niet vroeg af gaat en dat je geen harde muziek speelt in de avond. Als we allemaal rekening met elkaar houden, hebben we allemaal een goed verblijf. Je weet wat ze zeggen: “wie goed doet goed ontmoet”.

Sloten

Ook al ken je de mensen in je kamer al een beetje, het is een goed idee om een paar sloten mee te nemen. Deze doe je op je koffer/tas zodat een ander er niet zomaar toegang tot heeft. Dit geeft ook een veiliger gevoel wanneer je niet in je kamer bent. Je hoeft niet over je spullen na te denken want het zit toch op slot.

Slaapmasker en oordopjes 

Iedereen die in een hostel verblijft, heeft een ander tijdschema. Sommige houden van vroeg wakker worden en andere houden van laat thuiskomen. Misschien is het dus zo dat je in de ochtend of avond nog wat geroezemoes hoort. Oordopjes zijn dus een must have. Ben je een lichte slaper? Je weet maar nooit of er een snurker in je kamer ligt. Dan is het misschien lastig om de nacht door te slapen zonder oordopjes. In de nacht terugkomen in je hostel gaat niet zonder zaklamp. Jouw kamergenoten komen misschien wel is laat thuis. Als je snel wakker wordt van licht is een slaapmasker dus ook handig.

Badslippers 

Badslippers wil je meenemen naar een hostel. Met gedeelde douches is het altijd goed om op de hygiëne te letten. Je wil niet eindigen met schimmelvoeten na je vakantie.

Lakenzak

Niet alle hostels zijn even schoon. Een slaap- of lakenzak meenemen is een goed idee. Dan weet je in ieder geval dat de lakens waar je in slaapt schoon zijn.

Female only room 

Ben je een vrouw die het toch iets chiller vindt, om met andere vrouwen in een kamer te slapen in plaats van met mannen? Hier is een goed oplossing voor: ‘female only dorms’. Bij het reserveren van een hostelkamer is er vaak de optie om in een kamer met alleen vrouwen te slapen. Dit is vaak wel iets duurder, maar het is het zeker waard als je hier beter van slaapt. Iets wat minder vaak voorkomt, maar soms wel een keus is, zijn queer vriendelijke hostels kamers. Het is het zeker waard om dit op te zoeken.

Geniet van je vakantie

Alert zijn op vakantie is belangrijk, maar nog belangrijker is dat je plezier hebt. Vergeet dus vooral niet te genieten van je vakantie. Met deze tips voel je je in ieder geval comfortabel in je hostel verblijf.