De vreemdste maar lekkerste food combo’s

Eten door Linde

Iedereen heeft wel een guilty pleasure als het over eten gaat. Dit zijn vaak de gekste combinaties die niet iedereen begrijpt of lekker vindt. Wil jij je smaakpapillen een smaakexplosie geven dan zijn dit de lekkerste, maar vreemdste food combo’s.

Lees ook: 8 weetjes over eten die jij waarschijnlijk nog niet wist 

Patat met milkshake dip combo

Een bekende maar toch vreemde food combo is dat je patat in je milkshake dipt. Als je van zoet en zout gemixt houdt is het zeker iets om uit te proberen. De warme zoute patat met de koude zoete milkshake is een heerlijke combinatie. Geen wonder dat veel mensen hun patat liever in de milkshake dippen dan in mayonaise.

Avocado en chocolademousse

Avocado en chocolademousse maakt samen een heerlijke smeuïge combo. Het is ook zo gek nog niet dat dit samen goed gaat. Veel vegan chocolademousses hebben avocado als basis.

Tosti met appelmoes

Je tosti dippen in appelmoes is een beetje hetzelfde als patat in een milkshake dippen. De combinatie van zoet en zout vinden veel mensen gewoon heel lekker. Misschien at je vroeger als kind ook al een tosti met patat en appelmoes ernaast. De combinatie heeft dan misschien ook iets nostalgisch.

Roomijs met olijfolie en zeezout

Roomijs op zichzelf is al best vet. Olijfolie toevoegen maakt het nog vetter, maar maakt het ook nog lekkerder. Met een gezonde olijfolie smaakt het ijs nog romiger. Het zeezout versterkt de heerlijk zoete smaak van het roomijs nog meer. Zelfs Dua Lipa houdt van deze gekke food combo. Het is dus echt het proberen waard.

Kip en augurken sap

Augurkensap wordt door sommige al apart gedronken nadat de augurken op zijn. Dat is misschien al een beetje vreemd, maar dit combineren met kip? Blijkbaar passen deze twee smaken heel goed bij elkaar. De zure smaak van de augurkensap samen met de zoute kip is super lekker. Je doet de augurkensap op de kip wanneer je deze ook kruid. Zo verwerk je de smaak goed in de kip zonder dat het te overheersend is.

Mango met chilipoeder

Mango met chilipoeder wordt in Mexico al veel gegeten. De pittigheid en zoetigheid gaat op één of andere manier gewoon goed samen. In Mexico doen ze Tajin op hun mango wat echt verrukkelijk smaakt. Deze food combo wil je proberen.

Food combo uit Ratatouille 

Als je de film Ratatouille hebt gezien, ken je waarschijnlijk de iconic scene waarin Remy (de muis) tegelijkertijd aardbei en kaas eet. Hoewel de film fictie is, is deze combo inderdaad heerlijk. Parmezaanse kaas met aardbei past ook goed bij elkaar. Ze worden ook vaak op een charcuterieboord naast elkaar geplaatst.

Mexicaanse kip met chocoladesaus

Een gerecht dat een favoriet was van de beroemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo, is Pollo con mole poblano. Dat betekend kip met pittige chocoladesaus. Dit Mexicaanse gerecht is een echte explosie in je mond. Het smaakt zoet, zout, pittige en samengevat: fantastisch.  Zoek hier zeker even een recept van op online.