8 weetjes over eten die jij waarschijnlijk nog niet wist 

Eten door Linde

Word je stoned van nootmuskaat? Waarom zitten er van die kleine gaatjes in crackers? Wil jij wat leuke random weetjes over eten kennen? Wij hebben er acht op een rijtje gezet.

Lees ook: Word je slimmer als je pure chocola eet?

Verslaafd aan vanille

Je denkt misschien dat vanille onschuldig is, maar dat is het niet. Vanillezuur werkt stimulerend op je hersenen, wat het dus verslavend maakt. Voedingsmiddelenbedrijven weten dit ongetwijfeld. Vanille wordt namelijk toegevoegd aan veel etenswaren. Yoghurt, cola, chocolade, ijs, het bevat allemaal vanille. Zelfs in sigaretten zit vanille.

Crackers met gaatjes

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat crackers altijd kleine gaatjes hebben. Dat is niet als mooi design bedoeld, maar heeft een praktische reden. Dankzij deze gaatjes breekt de cracker niet tijdens het afbakken.

Drijvend ei

Wil je weten of je een ei nog kan eten? Doe het ei dan in een glas water. Als het ei blijft drijven, is het niet meer eetbaar. Hoe ouder een ei is, hoe meer gassen zich er in opstapelen. Het liefst wil je dus dat je ei zinkt naar de bodem van het glas. Wanneer het blijft drijven in het midden van het water is het ei nog eetbaar, maar niet voor lang.

Tomaten eten helpt tegen de zon

Word jij in de zomer zo rood als een tomaat? Dan helpt het eten van tomaat je beschermen tegen de zon. In tomaten zit lycopeen. Dat stofje beschermt de huid tegen UV-straling. Als je niet zo’n fan bent van rauwe tomaten maakt dat niet uit, ook tomatensaus-, sap en een tomatensoepje beschermen je tegen de zon. Vergeet natuurlijk ook niet je goed in te smeren met zonnebrand.

Hoe oud is een ananas?!

Elke ananas die je in de supermarkt ziet is al minstens drie jaar oud. Een ananasplant doet er namelijk drie jaar over om een rijpe ananas te laten groeien.

Word je stoned van nootmuskaat?

Let op met hoeveel nootmuskaat je de volgende keer over je eten strooit. Wanneer je te veel nootmuskaat eet, eindig je stoned. Nootmuskaat is geen competitie voor wiet. Het duurt tot vijf uur voordat je stoned wordt. Bovendien word je van te veel nootmuskaat ook erg misselijk. De volgende dag eindig je verder met een gevoel van een vervelende kater. Dit gebeurt gelukkig pas als je 5 tot 15 gram nootmuskaat eet.

Honing gaat nooit over de datum

Honing gaat bijna nooit over de datum. Dat komt omdat er bijna geen water in honing zit. Bacteriën en gisten ontwikkelen zich hierdoor niet. Over de houdbaarheidsdatum van honing hoef je dus niet meer na te denken.

Babywortels bestaan niet

Je gelooft het misschien niet, maar babywortels bestaan niet. Die kleine worteltjes zijn geschilde grote wortels. Je kunt dus net zo goed een gewone wortel eten. Het overgebleven schaafsel van de wortel wordt gebruikt voor de rauwkostmix.