Ali B aangeklaagd voor nóg een zedenmisdrijf

Media door Alyssa

Aiii, het ziet er toch niet zo goed uit voor rapper Ali B! Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft besloten om hem niet alleen te vervolgen voor verkrachting, maar ook voor aanranding van een vrouw in Heiloo. Dat bevestigt een woordvoerster van het OM vandaag aan ANP.

Rechtszaak gepland op 12 en 13 juni

Mark your calendars, want de rechtszaak tegen Ali B staat gepland op woensdag 12 juni en donderdag 13 juni bij de rechtbank in Haarlem. Vorig jaar maart kwam naar buiten dat de 42-jarige tv-persoonlijkheid uit Almere zou worden vervolgd voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen.

Nu toch vier beschuldigingen, waaronder aanranding The Voice-kandidate

Eerst waren er drie verschillende beschuldigingen, waaronder: aanranding van een voormalige kandidate van The Voice of Holland in mei 2018 in Amsterdam. Een beschuldiging van verkrachting in Heiloo in augustus 2018 en verkrachting in april 2014 in Marokko. Maar nu het OM het dossier goed heeft bestudeerd, is er dus een vierde feit toegevoegd aan de definitieve aanklacht...

Zaak behandelt twee aangiftes en een melding

Volgende week worden in de rechtszaak dus vier zedenfeiten behandeld. Waaronder ook één melding wordt besproken. Deze melding zou door zangeres en actrice Ellen ten Damme zijn gemaakt. Over de melding van Ellen kon de woordvoerster van het OM geen uitspraken doen vanwege privacyredenen. Ten Damme deed in 2014 mee aan het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan, waarin de rapper haar meenam naar de Marokkaanse stad Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer.

Ali B wil het in de rechtszaak uitvechten'

Onlangs vertelde de advocaat van de rapper, Bart Swier, in gesprek met Shownieuws hoe Ali momenteel in de wedstrijd staat. "Ik ben eigenlijk ontzettend trots op mijn cliënt dat hij gedurende de 2,5 jaar waarin deze zaak speelt, volledig buiten de media is gebleven. Hij heeft ervoor gekozen om dit in de rechtszaal uit te vechten, niet in de media of ergens anders."

Verandering

Bart verwacht dat er na de zitting verandering zal komen. "Zodra hij zijn verhaal heeft gedaan in de rechtszaal, zal hij ongetwijfeld vragen beantwoorden. Ik zal mijn cliënten zeker niet adviseren om een zonnebril op te zetten en weg te rennen voor de pers."

Normale leven

Hij hoopt eigenlijk dat zijn cliënt dan hierna eindelijk zijn eigen verhaal kan en wil gaan vertellen. "Neem even de tijd, beantwoord die vragen maar. Ik denk dat dit een beter beeld geeft dan snel wegrennen voor de pers." Bart is optimistisch en gelooft dat de rapper na dit alles zijn normale leven kan hervatten. "Ik verwacht zeker dat dit het einde ervan zal zijn. Dan is het aan de rechtbank om binnen twee weken uitspraak te doen of meer tijd nodig te hebben."

Lees ook: Jeroen Rietbergen gaat vrijuit in zedenzaak The Voice