Rens Kroes spreekt zich voor het eerst uit na verkrachtingszaak van haar man

Media door Zita

De man van Rens Kroes, Sid, is veroordeeld tot 4,5 jaar cel wegens verkrachting. Yvonne Coldeweijer deelde op haar Instagram-kanaal een hoop verontrustende informatie over Sid en Rens deed vooral alsof haar neus bloedde. Dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Nu spreekt zij zich voor het eerst uit, op een wel hele bijzondere manier.

Lees ook: Regisseur Europapa doet boekje open: 'Joost Klein schreeuwde tegen assistent'

Rens Kroes laat van zich horen

Ondanks dat er een hoop (heftig) nieuws naar buiten kwam over haar man, hield Rens zich op de achtergrond. Veel mensen vonden het absurd dat ze bij een man bleef waarvan ze wist wat hij uitspookte. Zeker omdat het om een hoop heftige dingen ging. Voor het eerst spreekt Rens zich uit op Instagram, maar dat doet ze niet op een hele concrete manier. Op Instagram deelt Kroes namelijk een recept voor een chocoladetart en geeft hierin een update over de ‘dieptepunten’ in haar leven. Het filmpje begint met: ‘Start can’t shine without darkness’. Het filmpje is volledig in het Engels ingesproken.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post

Meer op Instagram

Dieptepunten in haar leven

Als Rens het heeft over die dieptepunten in haar leven, zegt Rens het volgende: “Ik ervaar ook dieptepunten in mijn leven, maar in deze tijden is het geluk nog steeds te vinden. Voor mij is er altijd de mogelijkheid om de strijd een duwtje in de rug te geven om op een plek te komen waar ik vreugde kan vinden, het licht vanbinnen. En mijn lichaam voeden is een van de ingrediënten die mij helpen dit te vinden.”

Wat wel opvalt is dat ze niet expliciet iets over Sid zelf zegt, maar meer over een algemene periode van dieptepunten spreekt.

Veroordeling van Sid

Sid, de man van Rens Kroes, werd op 11 april veroordeeld in hoger beroep wegens verkrachting. Het nieuws over deze verkrachting was niet nieuw, want in 2019 werd hij al schuldig bevonden aan verkrachting en moest hiervoor twee jaar de cel in. Hij ging in hoger beroep, maar dat pakte niet per se beter voor hem uit. Op dit moment heeft hij namelijk 4,5 jaar celstraf gekregen en dat is hoger dan de straf die hij in 2019 kreeg. Als strafverzwarende omstandigheden noemde het hoef onder andere het ‘brute geweld op een meer dan twaalf jaar jongere vrouw’.  Omdat er een kans was op mogelijk vluchtgedrag van Sid, moest hij direct de cel in.