Ken jij het eiland Madeira al? Dit moet je erover weten

Reizen door Juliët

Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming waar je volop kunt genieten van de prachtige natuur? Dan raden wij jou toch echt Madeira aan, het bloemeneiland van Portugal. Pak je koffers maar, want wij gaan je vertellen waarom je deze parel moet bezoeken.

Dit is wat je moet weten over Madeira

Madeira staat bekend als een exclusieve bestemming, maar is verrassend erg betalabaar. Er zijn genoeg opties voor elk budget. Je kan gaan voor de meest luxe resorts, maar ook voor verdelige verblijfplekken. Jaarlijks trekt het eiland veel bezoekers, maar dankzij de diversiteit en uitgestrektheid, voelt het niet overbevolkt. Een perfecte mix van culturele ervaringen en natuurlijke schoonheid zorgen ervoor dat je niet wordt overwhelmed door de drukte van massatoerisme. Als je Madeira een beetje wil verkennen heb je wel minimaal een week nodig. Je kan dan heerlijk genieten. Of je nu wil relaxen of de natuur wil opzoeken.

We hebben nog meer tips voor jullie, hier komen ze:

1. Adembenemende natuur

Madeira bestaat uit een spectaculair landschap met hoge bergen, groene valleien en steile kliffen die je laten uitkijken over zee. Het hele jaar door bloeit de natuur en blijft het groene door het unieke microklimaat.

2. Wandelen in de levada's 

Ben jij wel van het wandelen? Dan is Madeira de ideale vakantiebestemming voor jou. Het eiland bestaat uit een netwerk van levada's. Dit zijn ook wel de traditionele irrigatiekanalen en deze slingeren door het landschap. Het biedt wandelaars uitzicht over adembenemende en afgelegen uitzichten.

3. Prachtige bloemen

Er groeien talloze bloemen en planten op het eiland. Vooral in het voorjaar is het eiland bedekt met kleurrijke bloemenvelden en tuinen. Er wordt zelfs jaarlijks een bloemenfestival gehouden.

4. Cullinaire hoogstandjes

Een mengeling van Portugese en lokale gerechten, dat is de Madeiraanse keuken. Veel vis, vlees en groenten. Probeer eens de beroemde espada. Oh ja en vergeet de heerlijke zoete wijnen niet.

5. Relaxen 

Er zijn dan niet superveel stranden, maar degene die er zijn, zijn absoluut de moeite waard. Denk aan kleine baaien en kristalhelder water. Perfect voor een dagje relaxen.

6. Levendige cultuur

Een eiland vol rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Er zijn een tal van musea, kerken en historische gebouwen te bezoeken. Het hele jaar door worden er festivals en evenemnten gehouden. Klinkt fantastisch toch?

7. Vriendelijke bevolking

Madeiranen staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Ze zijn altijd bereid om je te helpen en geven je graag tips over wat je kunt zien en doen op het eiland.

8. Actieve vakantie

Naast wandelen zijn er ook nog andere activiteiten die je kunt doen als canyoning, duiken en surfen. Ook golflieffhebbers kunnen losgaan op de golfbanen. Genoeg activiteiten dus!

9. Klimaat

Het klimaat is het hele jaar door mild. De temperaturen liggen tussen de 18 en 24 graden Celsius. In de winters is het zelfs nog aangenaam. Heerlijk!