Dit zijn de lekkerste manieren om tofu te bereiden

Eten door Maya Luz

Tofu is een super lekker een veelzijdig ingrediënt dat je gebruikt in allerlei soorten gerechten. Toch kan het ook een best 'ingewikkeld' ingrediënt zijn als je er nog nooit mee gekookt hebt. Dit zijn onze beste tips voor het bereiden van tofu.

Lees ook: Zo stel je de perfecte picknick samen

Maak het krokant

Een van de redenen waardoor mensen tofu niet lekker lijken te vinden, is door de textuur. Tofu kan best zacht zijn, zeker als je het niet op de juiste manier bereid. Tofu kan een sponzige textuur krijgen als je het water er niet eerst uit laat lopen. Doe dit dus eerst. Haal je tofu uit de verpakking en laat het water eruit lopen. Leg je tofu nu op een snijplank en leg hier iets zwaars op. Dit kan bijvoobeeld een pan zijn of een dik boek. Laat dit minimaal tien minuutjes liggen om zo veel mogelijk water eruit te laten lopen. Hoe meer water eruit is, hoe knapperiger je tofu kan worden. Voor een extra knapperig resultaat kun je de tofu ook wat dunner snijden. Wat maizena over je tofu sprenkelen is ook een goede manier om het wat knapperiger te maken.

Laat je tofu marineren

Tofu heeft van zichzelf weinig smaak. Dit maakt het een hele makkelijke toevoeging aan maaltijden omdat je volledig zelf kunt bepalen wat voor smaak je eraan geeft. Om je tofu smaakvol te maken, raden we je aan om een marinade te maken. Deze kan bestaan uit allerlei verschillende kruiden die jij lekker vindt en die goed passen bij het gerecht. Zorg ervoor dat je je marinade bereidt op basis van een vloeistof zodat het echt goed in de tofu kan trekken. Laat je tofu lekker lang marineren voor een extra diepe smaak.

Maak er tofu scramble van

Tofu wordt gezien als een vleesvervanger, maar het kan ook als eivervanger dienen. Je kan van tofu een gerecht bereiden dat heel veel wegheeft van roerei. Dit kun je doen door je tofu met je handen te verkruimelen en hier kurkuma en kala namak aan toe te voegen. Kurkuma geeft je tofu de gele kleur die een roerei ook heeft. Kala namak is een specerij dat je tofu de smaak van ei geeft. Je kunt dit vinden bij Aziatische supermarkten. Je hebt van beide kruiden maar weinig nodig, ze hebben ook met een kleine hoeveelheid al veel effect. Je kunt je tofu vervolgens roerbakken zoals je ook met een roerei zou doen voor een heerlijk, eiwitrijk ontbijtje.

Bereid het in de airfryer of in de oven

Het bereiden van tofu kan erg simpel zijn. Je kan het in een pan bakken, maar in de airfryer of oven is misschien net zo makkelijk. Verspreid je stukjes tofu gelijk over je airfryer of bakplaat en laat dit bakken totdat het aan alle kant goudbruin en knapperig is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Vergeet je tofu tussendoor niet even te draaien.