Zo stel je de perfecte picknick samen

Eten door Anjali

Nu het warmer is gaan we steeds vaker naar buiten. En wie houdt er niet van picknicken? Zo stel je de perfecte picknick samen.

De perfecte picknick

Gezellig samen met vrienden, familie of een partner op een kleedje in de zon, dat is toch de droom? Lekker bijkletsen, naar muziek luisteren en wat snacks eten in het gras van je favoriete park, dat hoeft natuurlijk niet moeilijk te zijn. Maar wil je het écht goed aanpakken? Lees dan verder.

1. Plannen

Om iets leuks te doen moet je dat natuurlijk wel plannen. Een snelle en impulsieve sessie is simpel, maar je wilt niets vergeten op de perfecte maaltijd in de vrije natuur. Zie het als een klein feestje: bedenk hoe het gaat lopen en wat je ervoor nodig hebt om het goed te laten verlopen. Zorg ervoor dat je een leuk kleed hebt, eventueel servies, drinkglazen, bestek en servetjes. Maak eventueel een checklist met spullen die je sowieso mee wilt nemen, zo kun je niets meer vergeten.

2. De locatie

Je kunt bijna overal wel op een stukje gras zitten, maar sommige plekken zijn nu eenmaal gezelliger dan andere. De plek bepaalt de stemming: bij een tafel kun je comfortabel zitten, aan het water kun je zwemmen en ga onder een grote boom zitten voor wat afkoeling op de hete dagen. Probeer een plek uit te zoeken die goed bereikbaar is, want als je veel spullen mee moet sjouwen is het niet leuk om een groot stuk te lopen. Let ook goed op de grond: is deze nat, dan wil je daar waarschijnlijk niet graag zitten omdat je dan natte billen krijgt. En let op brandnetels en vervelende takken: deze maken de ervaring ook niet beter.

3.  Hapjes en drankjes

Je wilt lekker zitten, maar ook heerlijke hapjes en drankjes kunnen drinken. Het is misschien niet heel handig om delicaat voedsel mee te nemen, want door het sjouwen moet het tegen een stootje kunnen en niet gelijk uit elkaar vallen. Ook is het belangrijk om te weten dat je tijdens een picknick ongemerkt wat meer zal eten, maar je erop moet letten dat je niet teveel meeneemt: veel verpakkingen zijn namelijk niet hersluitbaar en vaak is het eten niet meer lekker wanneer je thuiskomt. Bedenkt je ook of je meer in een zoete of hartige bui bent, of juist een combinatie daarvan. Zo kun je een kaasplank maken maar ook een toetjesschaal. Of haal een pizza af voor extra gemakkelijkheid.

4. Styling

Kijk, de perfecte picknick hoeft niet mooi te zijn maar moet wél gezellig zijn, maar je kunt de sfeer wel een positieve kant opdraaien als het er leuk uitziet. Zorg daarom voor een kleurrijk kleed en neem eventueel kussens mee voor extra comfort. Ook kun je lichtjes ophangen in de tuin om het extra sfeervol te maken, of neem een paar kaarsenstandaarden mee en zet die wat verder van het kleed (of op tafel) Zet het voedsel ook op mooie borden, dan ziet het er extra verzorgd uit. Maar onthoud: het belangrijkste is dat het gezellig is, dus maak niet urenlang foto's voor het perfecte plaatje.