Dit is wat kokoswater met je doet

Eten door Claire

Op warme en zonnige dagen is het belangrijk om goed te drinken, water wordt daarbij het meest aangeraden. Waarschijnlijk ben je na een tijdje wel een beetje klaar en wil je afwisselen met iets anders. In dat geval is kokoswater de perfecte oplossing. Het is lekker, gezond en zeg nou eens eerlijk: het staat wel zo ‘fancy’ op een zomers strand met een kokosnoot in je hand, toch? Dit zijn de gezondheidsvoordelen.

De gezondheidsvoordelen van kokoswater

Het is hydraterend

Kokoswater bestaat voor 95 procent uit water en bevat belangrijke mineralen als kalium, magnesium, natrium en calcium. Deze zorgen voor een goede vochtbalans en is daardoor een goede bron van hydratatie als je dorst of weinig energie hebt. Het perfecte drankje voor na het sporten of andere momenten waarbij je veel vocht verliest dus. Het draagt zelfs bij aan betere sportprestaties.

Het helpt een gezond gewicht te behouden

Kokoswater bevat weinig calorieën en vet en is dus het perfecte drankje als je op je gewicht let. Ook vermindert het, door de hydraterende eigenschappen, onnodige honger en overtollige energie-inname. Daarbij stimuleert het de stofwisseling. Dit maakt het een gezonde frisdrank.

Goed voor je huid

Het drinken van kokoswater helpt ook voor een gezonde huid. Het helpt namelijk bij het afvoeren van afvalstoffen. Het bevat vitamine C, wat zorgt voor de aanmaak van collageen. Dit is een belangrijk lijmvormend eiwit in het lichaam dat zorgt voor het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid. Op naar die stralende huid dus.

Puur uit de kokosnoot, niet uit pak

Het drinken van kokoswater is het gezondst als het rechtstreeks uit de kokosnoot komt. Pakken en flesjes in de supermarkt zijn namelijk bewerkt en bevatten soms veel stoffen die zijn toegevoegd om het product langer houdbaar te maken. Er is ook kokoswater te koop waar veel suikers aan toegevoegd zijn. Dit is uiteraard niet goed voor je, aangezien regelmatig te veel suikers binnenkrijgen leidt tot overgewicht en ziektes. Houd daar dus rekening mee als je in de supermarkt staat. Tip: veel supermarkten verkopen kokosnoten, waarbij je er met een stokje doorheen prikt en het water met een rietje opdrinkt.

Benader het als sap

Zie kokoswater nu niet als een vervanger van water of iets waar je liters per dag van moet drinken. Door het suikergehalte en het feit dat het je bloedsuiker laat stijgen is het beter om het te benaderen als sap. Drink het in kleine hoeveelheden, een glas per dag is voldoende.

Lees ook: Dit zijn de voordelen van matcha